I dag öppnar Björn Ranelid lucka 7. Foto: KvällspostenI dag öppnar Björn Ranelid lucka 7. Foto: Kvällsposten
I dag öppnar Björn Ranelid lucka 7. Foto: Kvällsposten

"Så lyder världens viktigaste mening"

Publicerad

Se Björn Ranelid läsa upp lucka 7 längre ner i texten.

Sjunde december.

 

Varje människa existerar i ett enda exemplar och när hon är borta kan hon inte ersättas av någon annan. Så lyder världens viktigaste mening. Därför skall du aldrig dräpa eller döda.

 

Enäggstvillingar har inte fullkomligt identiska gener, ty mutationer börjar redan strax efter koncipieringsögonblicket, befruktningen.

 

Tvillingparen har inte lika många hårstrån på sina hjässor och deras naglar på fingrar och tår har inte exakt samma form. De tänker olika, drömmer, talar, sjunger, längtar, skrattar, njuter och skriver inte på samma sätt.

 

Om det funnits ett enda exemplar i världen av en tiger, elefant eller ett lejon så skulle människan inte ta livet av den enda varelsen av det djuret. 

 

https://www.facebook.com/kvallsposten/videos/1544642335611312/

 

På Kvällspostens Facebook läser Björn Ranelid själv upp sina dikter.

Du följer oss via den här länken.

 

 

LÄS MER: Björn Ranelid blir årets julkalender i Kvällsposten 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag