En kväll går journalisten Asger Juhl, som i åtta år jobbat på public service-radiostationen Radio24syv, och lägger sig med frustration och ilska.
Han upplever att hans arbetsplats, andra medier och myndigheter inte tar coronaviruset på tillräckligt stort allvar.
I fredags gjorde han sin sista arbetsdag, efter att ha sagt upp sig för att från sitt hem rapportera om virusets framfart, tillsammans med experter som Lone Simonsen som forskat om pandemier som spanska sjukan 1918.
Medier inte tillräckligt kritiska mot myndigheterna
– Medier har inte varit tillräckligt kritiska mot myndigheternas hantering av pandemin. Men det är inget tvivel om att Danmark tar det mer allvarligt än Sverige nu, säger Asger Juhl.

Radikala beslut
Danmarks regering har tagit flera radikala beslut senaste veckan.
Skolorna har stängts, en nödlag har antagits som ger myndigheter rätt att tvinga sig in i folks hem om det finns misstankar att någon i bostaden har coronavirus, och på lördagen stängdes gränsen för alla utlänningar utom de som jobbar i landet.
”Ett politiskt beslut”, sa Sundhedsstyrelsens chef Søren Brostrøm vid en presskonferens om att gränserna stängts, och menade att åtgärden inte har några vetenskapliga belägg.
23 dagar i rad har Asger Juhl nu sänt ”Den Uafhængige Coronaupdate” på Facebook.
Responsen bland tittarna är enorm.

– Att medier och myndigheter tidigare jämfört det här viruset, som vi fortfarande inte vet tillräckligt om, med vanlig influensa har varit enormt oansvarigt, säger han.
Han håller inte med kritiken om att det rapporteras för mycket om viruset.
”Bekymrade människor inte huvudlösa höns”
– Den debatten hade vi här för tre veckor sedan. Men säg mig, ser du panik ute i samhället? Det gör inte jag. Bekymrade medborgare - ja. Men bekymrade människor är inte huvudlösa höns.
Idag är Asger Juhl bekymrad över att Danmark, liksom Sverige, valt att inte testa alla som uppvisar symptom för coronaviruset. Ett beslut man tagit för att spara resurser och effektivisera vården.
– Vi följer inte WHO:s rekommendationer. Det innebär att vi har en helt annan strategi än Sydkorea, som faktiskt lyckats med sitt arbete hittills. Men historien får utvisa om det är rätt eller fel, säger han.

Tappat 80 procent av intäkterna
I Köpenhamn följer kontrasterna i coronavirusets spår.
Gatulivet är inte pulserande som det brukar vara. Folk promenerar och solar visserligen men flera butiker håller stängt eller ser till att kunder tar handsprit när de går in.
Restaurangägare och butikspersonal på Strøget säger att de förlorat upp till 80 procent av sina intäkter senaste dagarna.
Men utanför livsmedelsaffärerna står fler lastbilar än någonsin, för att fylla på varor när kunder tömt hyllor i hamstrandets högtid.
Utanför bostadsområden var det tyst och och öde mitt på dagen i fredags - men i trapphusen hördes barnröster från var och varannan lägenhet.
”Viktigt att vi gör det här till en fin stund”
Trebarnsmamman Tine Boas Fich som bor på Nørreport håller sig inomhus tillsammans med sina barn, när skolorna håller stängt. Men hon och många andra danskar vägrar låta coronaviruset isolera henne totalt.
– Det är viktigt att vi gör det här till en fin stund. Nu får vi mer tid tillsammans. Samtidigt som vi måste hitta rutiner så att barnen gör läxor och sköter skolarbetet även om de är hemma, säger hon.

De äldsta barnen, 14-årige Alvin och 11-årige Eigil, ser det som ett lov. De kan ha kontakt med sina kompisar via nätet och genom sina datorspel. 8-åriga Esther saknar dock redan skolan och kompisarna.
Kan inte trösta barnen som förr
Enligt danska myndigheter ska skolorna hålla stängt i fjorton dagar. Troligtvis får föräldrar med samhällsbärande jobb, som poliser och sjukvårdspersonal, barnpassning på förskolor och grundskolor.
Tine Boas Fich är inställd på att skolorna håller stängt längre tid än vad det är sagt, troligtvis åtminstone till efter påsk.
– Jag jobbar som pedagog på en förskola och där har vi redan anpassat oss till coronaviruset. Jag kan inte trösta barnen som förr, exempelvis. Jag avvisar aldrig ett barn och jag ger ändå fysisk närhet när de är ledsna men jag får hålla undan ansiktet, vara en bit ifrån, säger hon.

”Larmklockorna ringer hela tiden”
För Tine Boas Fich är det viktigt att inte oroa barnen. Hon säger att hon själv har tillit till myndigheterna även om hon förstår att många har ångest när ”larmklockorna ringer hela tiden”.
– På förskolan har barn sagt att deras föräldrar inte vill prata om coronaviruset. Jag tycker att vi måste prata men inte vara rädda.
Trebarnsmamman anser att det är rätt att stänga skolor men hon tror att total isolering är farligt.
– Vi människor är flockdjur. En vän till barnen ska ha födelsedagskalas nästa vecka och då håller de festen utomhus. Så länge vi inte har husarrest tänker jag att vi ska träffa folk.
Missa inga nyheter! Ladda ner KvP:s app – och slå på notiser – för senaste nytt.