Alexander Rybak ser fram emot att spela på Victoriadagen. Foto: SVEN LINDWALLAlexander Rybak ser fram emot att spela på Victoriadagen. Foto: SVEN LINDWALL
Alexander Rybak ser fram emot att spela på Victoriadagen. Foto: SVEN LINDWALL
Jessica Andersson tävlade i melodifestivalen i år. Foto: OLLE SPORRONGJessica Andersson tävlade i melodifestivalen i år. Foto: OLLE SPORRONG
Jessica Andersson tävlade i melodifestivalen i år. Foto: OLLE SPORRONG
Kronprinsessan Victoria fyller år den 14 juli. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNKronprinsessan Victoria fyller år den 14 juli. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria fyller år den 14 juli. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Emmi Christensson deltog i Melodifestivalen i år. Foto: (C) PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTUREEmmi Christensson deltog i Melodifestivalen i år. Foto: (C) PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURE
Emmi Christensson deltog i Melodifestivalen i år.  Foto: (C) PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURE
Musikalartisten Peter Jöback spelar på Öland i juli i år. Foto: PONTUS HÖÖKMusikalartisten Peter Jöback spelar på Öland i juli i år. Foto: PONTUS HÖÖK
Musikalartisten Peter Jöback spelar på Öland i juli i år.  Foto: PONTUS HÖÖK

Så ska kronprinsessan hyllas på Victoriadagen

Publicerad

Jessica Andersson, Peter Jöback och Alexander Rybak är några av artister som på Victoriadagen kliver upp på scen för att hylla kronprinsessan Victoria.

Men i år är det inte bara kronprinsessan som ska hyllas.

Victoriadagen fyller i år 40 år. 

I vanlig ordning firas Victoriadagen på Öland den 14 juli på Borgholms Idrottsplats. Och i vanlig ordning är det kronprinsessan som ska hyllas på sin födelsedag. 

I år leds det stjärnspäckade artistklustret av Kalle Moraeus som konferencier. 

"Fin artistgrupp"

Den tidigare European Song Contest-vinnaren, Alexander Rybak gästar Victoriadagen, precis som musikartisten Peter Jöback och Jessica Andersson. 

På Twitter skriver Alexander Rybak:

https://twitter.com/AlexanderRybak/status/984780280639602693

Årets Melodifestivaldeltagare Emmi Christensson och John Lundvik gör det välkända artisterna sällskap på Öland. Dessutom kliver stjärnskottet Nova Miller upp på scen. 

– Det är en bred och fin artistgrupp, kommenterar Kay Wiestål, som arrangerar Victoriadagen tillsammans med IFK Borgholm, till Ölandsbladet

Foto: PRESSBILD

Fyller 40 år

Victoriadagen firas på kronprinsessan Victorias födelsedag varje år. Evenemanget sänds på tv och utöver artisternas uppträdande delas även Victoriastipendiet, för framgångsrika sportprestationer, ut. 

Men i år är det inte bara kronprinsessan Victoria som ska stå i rampljuset.  

– I år hyllar vi inte bara vår kronprinsessa. Victoriadagen firar också 40 år, Kay Wiestål till Ölandsbladet. 

John Lundvik. Foto: OLLE SPORRONG
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag