Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så hittade polisen misstänkte terroristen

Övervakningsbilderna ledde polisen fram till rätt adress. Foto: Copenhagen Police

På den presskonferens som hölls på söndagsmorgonen berättade Köpenhamnspolisen hur de spårat upp den misstänkte terroristen.

Övervakningsbilder som visade hur mannen talade i mobiltelefon ledde polisen till den adress där han i morse sköts av polis.

Övervakningsbilder som visade hur skytten talade i mobiltelefon ledde polisen till den adress i Köpenhamn där han fanns.

Bilderna visade den misstänkte skytten efter att han lämnat flyktbilen.

– Videofilmer vi sett visar en man som åkt från gärningsplatsen som pratar i telefon och kort därefter kunde vi se att det kom en taxi till platsen, säger Jörgen Skov, polisinspektör, vid Köpenhamnspolisens presskonferens.

Polisen kunde spåra den taxichaufför som kört bilen och på det viset ta reda på till vilken adress mannen körts.

– Förhör med taxichauffören ledde till att vi övervakade en adress på Nörrebro, säger Jörgen Skov.

Dök upp klockan 04.50

Polisen ska ha bevakat adressen från 23-tiden på lördagen.

Klockan 04.50 på söndagsmorgonen ska polisen ha försökt få kontakt med mannen i samband med att han dök upp vid adressen. Då utbröt en skottlossning.

I samband med den skottlossningen sköts mannen till döds.

Polisen tror att mannen låg bakom de två dödsskjutningarna i Köpenhamn, först vid mötet på kulturhuset Kruttönden och senare vid synagogan. Men fortfarande saknar många frågor svar, sa polisen under presskonferensen.

"Många lösa trådar"

– Vi har ett stort efterforskningsarbete framför oss, där är många saker som visar att det är den riktige gärningsmannen. Men vi har fortfarande många lösa trådar, säger Jörgen Skov.

Polisen i Köpenhamn skriver på söndagsmorgonen i ett pressmeddelande att de sedan det första dådet på lördagseftermiddagen har genomfört ett stort antal förhör, samlat in övervakningsbilder och genomfört tekniska undersökningar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!