Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så här har ni aldrig sett kronprins Frederik förut

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary är i Paris för att slå ett slag för det danska näringslivet. Foto: NIVIERE DAVID/STELLA PICTURES
När kronprins Frederik skulle hålla tal hade han på sig ett par runda glasögon – nu hyllas han i sociala medier. Foto: DOMINIQUE JACOVIDES / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsparet ska bland annat besöka ett sjukhus och en fjärrvärmeanläggning under sitt besök i Paris. Foto: DOMINIQUE JACOVIDES / TT NYHETSBYRÅN

Kronprins Frederik har kravlat över 50-strecket. 

Med åldern händer det grejer och när det under måndagen var dags att hålla ett tal i Paris hade dykt upp en nyhet på kronprinsens näsrygg. 

Nu hyllas han i sociala medier.

Kronprins Frederik är i Paris tillsammans med sin fru, kronprinsessan Mary. De går i spetsen för en stor dansk delegation som besöker Frankrike för att marknadsföra det danska näringslivet. 

Under måndagen skulle kronprins Frederik inviga besöket med att hålla ett tal i La Grande Arche, den nya triumfbågen som i år fyller 30 år. Men när han klev upp i talarstolen överraskade han alla. 

På kronprinsens näsrygg satt nämligen ett par runda glasögon.

Enligt Ekstrabladet är det första gången Danmarks framtida regent visade upp sig med glasögon. Och kungliga fantaster jublade i sociala medier när det danska hovet lade upp en bild på kronprins Frederik i brillor. 

”Han är ju riktigt snygg i de där glasögon”, skrev en följare. 

”Men sluta vad skarp han ser ut”, skrev en annan. 

https://www.instagram.com/p/B3U8siYgVyE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Kronprinsen höll talet på franska

I kronprinsfamiljen är det normalt kronprinsessan Mary som brukar hyllas för sina moderiktiga detaljer, kanske är det Frederik som med sin nyfunna accessoar kommer att få alla lovord framöver?

Uppe i talarstolen lyckades kronprins Frederik snabbt flytta fokus från sina glasögon till innehållet i sitt tal. Han höll det på franska och kom bland annat in på det terrorangrepp som drabbade Paris i förra veckan då fyra polisen höggs ihjäl.

– Kronprinsessan och jag är djuptberörda av den plötsliga och våldsamma förlusten av fyra polismän som varje dag kämpat för att bevara säkerheten här i landet. Polismän som arbetar för att vi ska kunna ha säkra evenemang som i dag. Våra tankar finns hos deras närmaste och deras familjer, sa kronprinsen enligt Se og Hør

Besöket i Paris forsätter under tisdagen och onsdagen och på kronprinsparets schema står bland annat besök på ett sjukhus och på en fjärrvärmeanläggning.

Under tisdagen blir det middag tillsammans med kronprins Frederiks lillebror prins Joachim och hans fru prinsessan Marie som nyligen flyttat till Paris. 

Ladda ner Kvällspostens nyhetsapp.