Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så här har du aldrig sett Björn Ranelid förr

I videon sjunger sångerskan Yvette Eklund om en fantasi om någon som är ouppnåelig. Björn Ranelid får gestalta den ouppnåeliga fantasin.Foto: Peter Carlsson
Björn Ranelids rollfigur håller sig i och utanför en lyxig Corvette.Foto: Peter Carlsson
Yvette Eklund Band har precis släppt debutalbumet ”Playing for dogs”.Foto: Pressbild

Yvette Eklund Band är hittills bara känt i mindre kretsar. Men i deras senaste video dyker författaren Björn Ranelid upp.

Medlemmarna i bandet blev väldigt överraskade när han tackade ja till deras förfrågan.

– Varför skulle han vilja göra det här med oss? Vi är ett helt okänt band och han är superduperkändis, säger Malin Sandberg, körsångare i bandet.

Björn Ranelid har många strängar på sin lyra. Förutom att han är en av landets mest populära författare har han tävlat i Melodifestivalen, skrivit texter till Lasse Stefanz, agerat vigselförrättare och mycket annat. 

Nu har han testat en ny sak, att framträda i ett mer eller mindre okänt bands musikvideo

Hur gick nu det här till?

– Det var några från bandet här och lämnade en förfrågan i min brevlåda tillsammans med en del material och jag blev nyfiken. Jag lyssnade på flera av bandets låtar och tänkte är det här verkligen svenskt? Jag blev nästan golvad och kände att det här vill jag verkligen göra, säger Björn Ranelid. 

Att ställa upp på sånt här är inte självklart för Björn Ranelid. 

– Jag får förfrågningar hela tiden. Från tv ringde de nyligen och frågade om jag vill vara med i ett program med racerbilar. Och tidigare fick jag frågan om jag ville segla över Atlanten. Det var ingenting för mig. Men den här frågan var så harmlös. 

Tog du något betalt för att vara med?

– Nej nej, det var otänkbart för mig. Jag vill gärna lyfta fram det här fina gänget. Jag tycker det är ett fantastiskt band med fantastiska människor. 

Björn Ranelid är mycket nöjd med videon: ”Den är väldigt snygg och den är gjord med väldigt mycket humor”, säger han.Foto: Peter Carlsson
2012 tövlade Björn Ranelid i Melodifestivalen tillsammans med Sara Li.
Björn Ranelid tillsammans med hustrun Margareta.Foto: OLLE SPORRONG

”Han var ganska nervös i början”

Gänget det handlar om är Yvette Eklund band från Malmö. Medlemmarna i bandet hade inga större förhoppningar på att ens få svar på sin förfrågan. 

– Det var ju chockerande, vi trodde aldrig det skulle bli ett sånt besked, säger Malin Sandberg, körsångerska i bandet.

Men varför just Björn Ranelid?

– Låten ”If I bought you a car” handlar om att man har en fantasi om någon som är ouppnåelig, och då passade det bra med Björn för vi kunde ju aldrig tro att han skulle vilja jobba med oss. Egentligen var det bara en knasig idé. 

Hur var inspelningarna?

– Jag tror att han var ganska nervös i början, det är inte helt lätt att klampa in i en grupp människor som känner varandra så väl. Han var väldigt ödmjuk och det kändes som att vi fick en vänskapsrelation ganska snabbt. och framför allt hade vi väldigt kul. 

Det håller Björn Ranelid med om. 

– Det var verkligen roligt, och det tror jag syns i videon. Jag var med i fem timmar men det gjorde ingenting, det var ett rent nöje för mig. 

Det här är Yvette Eklund Band

Medlemmar: Yvette Eklund, sång. Peter Carlsson, trummor. Stefan Lindhe, bas. Mattias Malm, gitarr. Malin Sandberg, kör och tamburin. Mats Bengtsson, klaviatur.

 

Aktuellt: Har nyligen släppt videon till låten ”If I bought you a car” där Björn Ranelid gör ett överraskande framträdande. 

 

Kvällspostens tidigare nöjesskribent Olle Berggren har recenserat bandets debutalbum ”Playing for dogs” på sin Facebooksida:

”Detta är ett av av 2000-talets mest lysande svenska debutalbum i kategorin rock/americana.
...

Dom är varken schlager, pop, hip hop, rap eller electro pop. Detta är äkta vara, rockmusik på riktigt, den typen som lever och frodas i Malmö i dag.”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!