Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så har du aldrig sett danska prinsen förut

På Diors Instagram-konto syns prins Nikolai i den blåvita kostymen.Foto: Dior/Skärmdump
På modeveckan i London i februari syntes prins Nikolai på Burberrys catwalk.Foto: DIGITAL CATWALK / DIGITAL CATWALK/AVALON B3275
Prinsens modellkarriär har gått spikrakt uppåt.Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES

Danska prins Nikolais modellkarriär har gått spikrakt uppåt.

Flera stora modejättar drar i prinsen och så sent som i helgen sågs han på Diors catwalk, men med en oväntad tvist.

Prins Nikolais kännetecken, de bruna lockarna, var som bortblåsta.

Det var inte särskilt längesedan som danska prins Nikolai påbörjade sin modellkarriär, trots det har han redan tagit de stora modehusen med storm.

På lördagen öppnade han Diors catwalk, iklädd deras herrkollektion för sommaren 2019. Men på podiet bjöd prinsen publiken på en riktig överraskning – hans signatur och varumärke, de krulliga bruna lockarna, var bortblåsta. I stället visade prins Nikolai upp sin blåvita utstyrsel i rakt hår.

https://www.instagram.com/p/BkZupRzlw7Q/?taken-by=scoopmodels

Under Instagram-bilden, upplagd av Scoop Models, fick den nyfriserade prinsen ta emot mycket beröm.

”Omg wow jag kände inte ens igen honom”, skriver en förvånad person.

”Detta är så fett!!! Och så öppnar han showen.. STORT! Men det förvånar mig inte - hans mamma är en skönhet!!!”, uttrycker en annan.

 

LÄS MER: Prinsens nya succé – pryder förstasida på modemagasin 

”Ett speciellt ansikte”

Prinsen deltog bland annat på modeveckan i London i vintras, då för Burberry. Märkets chefsdesigner Christopher Bailey bad själv om att få använda prins Nikolai i sin visning.

I samband med prinsens medverkan på Burberrys catwalk gick modeexperten Chris Pedersen ut och berömde den unge mannens prestation.

– Han passar in i den look som Burberry vill ha. De har en känsla för det eleganta. Det kräver rätt ansikte, rätt kropp och rätt hållning. Det jobbet får du inte bara för att du är prins, säger Chris Pedersen till BT.

– Prinsen har ett speciellt ansikte som gör honom lite svårplacerad. Det är stil över honom, med snyggt hår och fina kindben. Han är söt och vacker, det gillar Burberry.

Det var kort efter modeveckan i London som prinsen togs under agenturen Scoop Models vingar.

– Vi har bokat honom för hans utseende och inte för att han är prins – även om det förstås inte skadar, sa Scoop Models ägare Bente Lundquist till BT då.