Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så här blir det nya badhuset i Kävlinge

Så här kan det nya badhuset i Kävlinge komma att se ut.Illustration: Norconsult

Det ska ha ett tre meter högt hopptorn, en relaxavdelning och ett badland för de minsta.

Så ser förslaget för Kävlinges nya badhus ut skriver Sydsvenskan.

Kommunen vill nu ha din hjälp att namnge byggnaden.

Anläggningen kommer att ligga i nya Stationsstaden. Projektet har nu kommit så pass långt att detaljplaneförslaget ställs ut och den som vill lämna synpunkter på projektet har fram till den 8 januari 2020 på sig.

”Kävlinge kommuns nya badhus byggs i tre våningar, med familjebad på de två övre våningarna och en friskvårdsavdelning med gym och gruppträning på entréplan”, skriver kommunen på sin hemsida.

Badhuset kommer att få en 25-metersbassäng med tolv banor och tremeters hopptorn. Det kommer även att finnas två mindre bassänger med höj- och sänkbart golv som kan anpassas för olika aktiviteter, som simundervisning och vattengymnastik. 

Kävlinges kommunalråd Pia Almström (M).Foto: JOANNA BLADH / PRESSBILD

Det nya badet kan tidigast stå klart sommaren 2022

”För de allra minsta kommuninvånarna kommer det att finnas ett litet badland – en grund bassäng med vattenaktiviteter. Den som gillar fart kommer att kunna kasta sig ut för vattenrutschbanan och den som vill ta det lite lugnare kan besöka relaxavdelningen på översta våningen”, skriver kommunen på sin hemsida.

Det nya badet kan tidigast stå klart sommaren 2022 enligt Kävlinges kommunalråd Pia Almström (M) och ersätter de två befintliga som då kommer att stängas.

– Men det kan hända mycket på vägen som kan fördröja det hela ytterligare som exempelvis att detaljplanen eller upphandlingen av arbetena överklagas, säger hon till tidningen.

Du kan lämna ditt namnförslag på det nya badhuset här.