Så enkelt kan du gifta dig - på Sweden Rock

Det hade kanske varit på sin plats med en dödskallering men det blev en vanlig. Till tonerna av ett ganska högljutt soundcheck lovade Carolina och Jörgen Törnroos att älska varandra i vått och torrt under Sweden Rock.
Foto: Peo Möller

Flera har redan gjort det men i sommar blir det i en mer organiserad form.

Mitt under självaste Sweden Rock Festival i Norje kommer Sölvesborgs kommun erbjudna giftaslystna chansen att ringmärka sig mitt på festivalområdet.

– Vi hoppas kunna förverkliga drömmar här och erbjuda bröllop som ger den där rocktouchen, säger Anna Lindh, kommunikatör på kommunen, till P4 Blekinge.

I fjol valde Carolina Törnroos och Jörgen Sturesson att lova varandra evig trohet mitt under Sweden Rock Festival. I år väljer Sölvesborgs kommun att erbjuda ett mer organiserat alternativ med en särskild vigselplats mitt på festivalområdet.

Anna Lindh som är kommunikatör på kommunen säger att gensvaret redan överträffat alla förväntningar. Sju par har redan anmält intresse till fem vigseltider.

Vigselplatsen kommer förstås vara utsmyckad med en särskild blomsterbåge men utöver detta kommer Sölvesborgs kommun även att bjuda på stylning av hår och makeup, brudbukett och foto.

Erbjuda rocktouch

– Vi hoppas kunna förverkliga drömmar här och erbjuda bröllop som ger den där rocktouchen som jag misstänker att man vill ha om man vill viga sig på Sweden Rock, säger Anna Lindh till radion.

Men det finns ändå en hake. För att kunna få chansen att gifta sig under festivalen måste alla deltagare och eventuella bröllopsgäster betala inträde.

– Tyvärr så begränsar det ju lite, säger Anna Lindh till P4 Blekinge.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!