Det hade kanske varit på sin plats med en dödskallering men det blev en vanlig. Till tonerna av ett ganska högljutt soundcheck lovade Carolina och Jörgen Törnroos att älska varandra i vått och torrt under Sweden Rock. Foto: Peo Möller
Det hade kanske varit på sin plats med en dödskallering men det blev en vanlig. Till tonerna av ett ganska högljutt soundcheck lovade Carolina och Jörgen Törnroos att älska varandra i vått och torrt under Sweden Rock. Foto: Peo Möller

Så enkelt kan du gifta dig - på Sweden Rock

Publicerad

Flera har redan gjort det men i sommar blir det i en mer organiserad form.

Mitt under självaste Sweden Rock Festival i Norje kommer Sölvesborgs kommun erbjudna giftaslystna chansen att ringmärka sig mitt på festivalområdet.

– Vi hoppas kunna förverkliga drömmar här och erbjuda bröllop som ger den där rocktouchen, säger Anna Lindh, kommunikatör på kommunen, till P4 Blekinge.

I fjol valde Carolina Törnroos och Jörgen Sturesson att lova varandra evig trohet mitt under Sweden Rock Festival. I år väljer Sölvesborgs kommun att erbjuda ett mer organiserat alternativ med en särskild vigselplats mitt på festivalområdet.

Anna Lindh som är kommunikatör på kommunen säger att gensvaret redan överträffat alla förväntningar. Sju par har redan anmält intresse till fem vigseltider.

Vigselplatsen kommer förstås vara utsmyckad med en särskild blomsterbåge men utöver detta kommer Sölvesborgs kommun även att bjuda på stylning av hår och makeup, brudbukett och foto.

Erbjuda rocktouch

– Vi hoppas kunna förverkliga drömmar här och erbjuda bröllop som ger den där rocktouchen som jag misstänker att man vill ha om man vill viga sig på Sweden Rock, säger Anna Lindh till radion.

Men det finns ändå en hake. För att kunna få chansen att gifta sig under festivalen måste alla deltagare och eventuella bröllopsgäster betala inträde.

– Tyvärr så begränsar det ju lite, säger Anna Lindh till P4 Blekinge.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag