Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så bra är årets nyårsrevy i Arlöv

Kent Nilsson, Jennie Rosengren Anders Aldgård, Sofie Lindberg, John Houdi, Christian Åkesson.
Kent Nilsson, Jennie Rosengren Anders Aldgård, Sofie Lindberg, John Houdi, Christian Åkesson.

Årets klimax når Arlövsrevyn när man landar på en av Lilla Torgs uteserveringar.

Mor och dotter blir indragna i ett förvecklingsdrama som ofrånkomligt slutar strax under bältet.

Dottern tror mamman är inne på farliga vägar när en fallskärmsinstruktör säljer in sin hoppkurs i Eslöv men dottern tror han är en gigolo på väg att sälja in en dag med sex i sjunde himlen, till morsan.

Förvecklingar och en rapp dialog som får publiken att jubla. Som vanligt bjuder Arlövsrevyn på en hel del träffsäkra och underhållande nummer tagna ur sin egen samtid.

Kent Nilsson som varit med sen debuten 1995, inte minst i rollen som Svea, lyckas alltid förnya revyn med nya ansikten. I år har han lyckats riktigt bra med imitatören Christian Åkesson, känd från Partaj-gänget i Stockholm men ursprungligen från Staffanstorp. Han är också lysande i rollen som en annan Åkesson, Jimmie. Detta nummer har givetvis fått titeln "Det var bättre förr". 

Åkesson om hen

SD-ledaren har svårt för införandet av hen och vet inte hur man nu ska lyckas döpa om Stig Larssons "Män som hatar kvinnor". Får väl bli "Hen som hatar henor", resonerar en som alltid lugn och sansad Åkesson på sävlig Sölversborgsdialekt.

Christian gör sedan en rad träffsäkra imitationer, som skådespelaren och alfahannen Kjelle Bergqvist som blir just så ego och förbannad som han ska vara när han äntligen får ett filmpris på den stora galan.

Andra säkra kort som går igen i flera av årets revyer är förstås Donald Trump, givetvis med fokus på frisyren. Arlövsrevyns "spelande tränare", tillika regissören Andes Aldgård har en perfekt koreografi för rollen och med hjälp perukmakaren har han fått till en bra Trump-look liksom teaterns andra veteran, Jennie Rosengren, som Hillary Clinton.

Houdi utanför ramarna

Ett annat av kvällens toppnummer, "Vår spellista", bygger på Spotifys intåg i folkhemmet. Här gör Christian ett lysande nummer som Ola Salo, Jennie som Lisa Ekdahl och Aldgård som Mikael Wiehe med "Titanic" i bagaget och Palestinasjal om halsen.

Trollkarlen John Houdis roll är jag mer tveksam till. Han är lysande i sin genre men i revyn faller han lite utanför ramarna. En säker magiker men det är just i dessa nummer föreställningen tappar tempo. Men å andra sidan gör han ett underhållande nummer som "buktalarmagiker" då en ung man och en kvinna från publiken plockas upp på scenen. Houdi trollar med deras ägodelar och buktalaren lägger upp en skamlös dialog mellan de båda gästerna på scenen. De kan bara skratta med, eller lida. Den sitter!

Fisar är lågvattenmärke

Inte heller fis-numret, under rubriken "Högt uppe på berget", fungerar. En långdragen historia i Alperna där det kärleksfulla paret bråkar om vems fis det är som luktar så illa. Poängen uteblir och inte ens det faktum att fisen hölls instängd under en längre tid i den täta Gortex-overallen räddar detta lågvattenmärke.

Men överlag träffsäkert som alltid i Arlöv. Kostymören Per Enarsson, perukmakaren Gun Dahlskog och scenografen Håkan Andersson har gjort ett kanonjobb liksom musikerna i diket.

Och Svea i sig är ju alltid en hit. När det handlar om revy och fars måste också sägas att Kent Nilsson och Anders Aldgård är två verkliga naturbegåvningar.

De är så roliga i sig själva att de bara behöver uppenbara sig så blir det, humor.


ARLÖVSREVYN

Medverkande: Kent Nilsson, Jennie Rosengren Anders Aldgård, Sofie Lindberg, John Houdi, Christian Åkesson.

Bästa nummer: Sjunde Himlen

Sämsta nummer: Högt uppe på berget

Betyg: Fyra getingar


Foto: undefined

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!