Så blir nya säsongen – på Malmö Opera

Sanna Nielsen är tillbaka – nu som Fanny Brice i ”Funny Girl”.
Foto: KRISTOFER SANDBERG / NYFIKEN AB
Malmö Opera släpper på tisdagen programmet för nya säsongen.
Foto: MIKAEL PERSSON / SPA
Nyskriven opera av Philip Glass står på programmet.
Foto: JENS MEYER / AP

Nyskrivet av Philip Glass, Sanna Nielsen i huvudroll och återkomst för succén ”Förvandlingar i helvetet”.

Så blir nya säsongen på Malmö Opera.

– Vi kan bara agera utifrån vad vi hoppas på, och vi hoppas kunna spela, säger Torgny Nilsson, pressansvarig på Malmö Opera.

Världspremiär på en nyskriven opera av Philip Glass, musikalsuccén ”Så som i himmelen” och Verdis sista opera är några av föreställningarna som den sydsvenska publiken har att se fram emot under sensommaren, hösten och vintern.

Stjärnan Sanna Nielsen är tillbaka för en ny föreställning, ”Funny Girl”. Hon har tidigare spelat musikal i Malmö i ”Doktor Zjivago”, och nu är hon tillbaka i huvudrollen som Fanny Brice, en drömroll.

”Hon är fantastiskt rolig, hon är stark, hon är allt det som jag vill vara och som vi också pratar om idag – man ska ta plats och vara stark och inte be om ursäkt”, har Sanna Nielsen sagt i en kommentar inför premiären.

Förra säsongen på Malmö Opera avbröts pga corona

En svensk musikal om världens första kvinnliga detektiv står också på programmet, som släpps på tisdagen.

Förra säsongen slutade med att två framgångsrika föreställningar fick ställas in – ”Orfeus i underjorden” och ”Skönheten och odjuret”.

Fortfarande gäller restriktioner mot folksamlingar på fler än 49 personer, men nu blickar teatern framåt. 

– Vi kan bara agera utifrån vad vi hoppas på, och vi hoppas kunna spela, säger Torgny Nilsson, pressansvarig på Malmö Opera.

Några förändringar har det ändå blivit som anpassning till smittrisk.

– Vi har gjort det lättare för publiken att boka utan att betala. Dels är det lättare för oss att stryka en bokning, än att skicka tillbaka pengarna. Dels känns det tryggare för publiken, säger Torgny Nilsson.

Sanna Nielsens premiär blir i september

Säsongen 20/21 inleds redan under sommaren. Då placeras Operaverkstans succé ”Förvandlingar i helvetet” på en lastbil.

”Funny girl” med Sanna Nielsen har premiär på stora scenen den 4 september.

Och när vi kommer längre fram mot årets slut märks en serie med fyra julkonserter med Rickard Söderberg, Marianne Mörck och Anne Sofie von Otter, en uppsättning av Tjajkovskijs balett ”Nötknäpparen” (premiär på nyårsafton).

Dessutom står Malmö Opera värd för en nyskriven opera av Philip Glass, ”Cirkus Days and Nights”, som sätts upp i samarbete med Cirkus Cirkör.  

Sist men inte minst återvänder världsstjärnan Agneta Eichenholz till hemstaden Malmö. Hon har inte stått på stora scenen sedan hon var understudy åt Helen Sjöholm i ”Kristina från Duvemåla”. Nu gör hon huvudrollen i Leoš Janáčeks ”Fallet Makropulos”.

Malmös Operas egen stjärna i ”Orpheus i underjorden” – en föreställning som fick ställas in.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!