Lika som bär? Politikern Anna Fransson (S) från Kronoberg lyckades ta sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlssons väska på Arlanda. "Jag tänkte bara, Fan, det här ju fel", säger hon om sjabblet till Smålandsposten. Foto: Pressbild/Sven Lindwall
Lika som bär? Politikern Anna Fransson (S) från Kronoberg lyckades ta sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlssons väska på Arlanda. "Jag tänkte bara, Fan, det här ju fel", säger hon om sjabblet till Smålandsposten. Foto: Pressbild/Sven Lindwall

S-politiker tog med sig SD-ledarens resväska

Publicerad

Tillfällige SD-ledaren Mattias Karlsson missade misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfven (S) på grund av flygstrul.

Nu kommer nya detaljer om trasslet med flyget – Kronobergs socialdemokratiska regionråd Anna Fransson tog Karlssons resväska på Arlanda.

– Jag tänkte bara, fan, det här är ju fel, säger Anna Fransson till Smålandsposten.

Efter decemberöverenskommelsen lovade allianspartierna att godkänna regeringens framtida budgetar. Efter beskedet om avtalet rasade Sverigedemokraternas tillfällige partiledare Mattias Karlsson och krävde en misstroendeomröstning mot statsminister Stefan Löfven.

Omröstningen hölls i tisdags men Mattias Karlsson var själv inte med, som Kvällsposten tidigare rapporterat missade han den på grund av strul med flyget från Växjö till Stockholm.

Förväxlade väskorna

Nu berättar Smålandsposten om ytterligare detaljer kring tisdagens flygstrul.

Med på samma flyg som Karlsson var Kronobergs socialdemokratiska regionråd Anna Fransson.

När de kom fram till Arlanda grabbade Fransson, som redan var sen till ett möte, tag i sin väska, trodde hon, och lämnade flygplatsen.

Först på hotellet insåg hon misstaget.

– Jag öppnade väskan och ser att det är herrkläder i, säger hon till Smålandsposten.

På hotellet inleddes jakten på ägaren till den andre väskan och efter en snabb titt i väskan med herrkläder insåg hon att det var Mattias Karlsson.

Möttes upp och bytte

De fick kontakt och framåt eftermiddagen kunde de mötas upp på Västerlånggatan i Stockholm för att byta väskor med varann.

Mattias Karlsson missade som bekant omröstningen mot Stefan Löfven men Anna Fransson tror inte att det har med väskförväxlingen att göra. Och hon bedyrar för Smålandspostens reporter att hon inte hade order uppifrån sitt eget parti att sinka SD-ledaren.

Spelade ingen roll

– Det var ju en del som gick snett med flyget upp och så där. Dessutom är jag inte säker på att han hade upptäckt att han hade fått fel, säger hon i intervjun.

Mattias Karlssons frånvaro i omröstningen spelade heller ingen roll. Sverigedemokraterna förlorade med bred marginal.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag