S-politiker tog med sig SD-ledarens resväska

Lika som bär? Politikern Anna Fransson (S) från Kronoberg lyckades ta sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlssons väska på Arlanda. "Jag tänkte bara, Fan, det här ju fel", säger hon om sjabblet till Smålandsposten.
Foto: Pressbild/Sven Lindwall

Tillfällige SD-ledaren Mattias Karlsson missade misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfven (S) på grund av flygstrul.

Nu kommer nya detaljer om trasslet med flyget – Kronobergs socialdemokratiska regionråd Anna Fransson tog Karlssons resväska på Arlanda.

– Jag tänkte bara, fan, det här är ju fel, säger Anna Fransson till Smålandsposten.

Efter decemberöverenskommelsen lovade allianspartierna att godkänna regeringens framtida budgetar. Efter beskedet om avtalet rasade Sverigedemokraternas tillfällige partiledare Mattias Karlsson och krävde en misstroendeomröstning mot statsminister Stefan Löfven.

Omröstningen hölls i tisdags men Mattias Karlsson var själv inte med, som Kvällsposten tidigare rapporterat missade han den på grund av strul med flyget från Växjö till Stockholm.

Förväxlade väskorna

Nu berättar Smålandsposten om ytterligare detaljer kring tisdagens flygstrul.

Med på samma flyg som Karlsson var Kronobergs socialdemokratiska regionråd Anna Fransson.

När de kom fram till Arlanda grabbade Fransson, som redan var sen till ett möte, tag i sin väska, trodde hon, och lämnade flygplatsen.

Först på hotellet insåg hon misstaget.

– Jag öppnade väskan och ser att det är herrkläder i, säger hon till Smålandsposten.

På hotellet inleddes jakten på ägaren till den andre väskan och efter en snabb titt i väskan med herrkläder insåg hon att det var Mattias Karlsson.

Möttes upp och bytte

De fick kontakt och framåt eftermiddagen kunde de mötas upp på Västerlånggatan i Stockholm för att byta väskor med varann.

Mattias Karlsson missade som bekant omröstningen mot Stefan Löfven men Anna Fransson tror inte att det har med väskförväxlingen att göra. Och hon bedyrar för Smålandspostens reporter att hon inte hade order uppifrån sitt eget parti att sinka SD-ledaren.

Spelade ingen roll

– Det var ju en del som gick snett med flyget upp och så där. Dessutom är jag inte säker på att han hade upptäckt att han hade fått fel, säger hon i intervjun.

Mattias Karlssons frånvaro i omröstningen spelade heller ingen roll. Sverigedemokraterna förlorade med bred marginal.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!