Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

S i Blekinge nominerar Magdalena Andersson

Alla 26 distrikt vill se Magdalena Andersson (S) som ny partiordförande efter Stefan Löfvens avgång.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under måndagskvällen nominerade även Socialdemokraterna i Blekinge Magdalena Andersson som ny partiledare efter Stefan Löfven, som Sydöstran rapporterade. 

– Det finns en stor enighet kring Magdalena Andersson bland Blekinges medlemmar, skrev Blekinges distriktsordförande Heléne Björklund i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna i Blekinge meddelade på måndagskvällen att de att de nominerar finansminister Magdalena Andersson (S) till att bli partiordförande efter Stefan Löfvens avgång. 

– Blekinges medlemmar har fått chansen att diskutera frågan och det har förts i alla våra arbetarkommuner. Det finns en stor enighet kring Magdalena Andersson bland Blekinges medlemmar och samstämmigt tycker man att det är en kompetent och väldigt bra kandidat. Jag känner mig stolt över att vi har haft en gedigen process i vårt partidistrikt, säger distriktsordförande Heléne Björklund i ett pressmeddelande.

Alla distrikt eniga

Även Gotlands distrikt vill se Magdalena Andersson (S) på posten. Därmed ställer sig alla 26 distrikt bakom henne som partiledare för Socialdemokraterna. 

Ny partiordförande till Socialdemokraterna kommer att väljas under kongressen i Göteborg i början av november.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!