Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rörmokaren var nära att välja bort miljonrad

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson Foto: Svenska Spel
Eurojackpot-spelet finns i 18 länder. Foto: Niji

Den 60-årige rörmokaren från Helsingborg satsade en hundralapp på Eurojackpot-spelet - och vann 5,7 miljoner kronor.

Men vinsten var nära att gå honom ur händerna. 

– Jag skulle ändra raden, men blev avbruten. Det tackar jag min lyckliga stjärna för i dag, säger han.

Det var i fredags som dragningen i det internationella spelet Eurojackpot skedde. 

En av spelarna var den 60-årige rörmokaren från Helsingborg.

Han hade slängt in en hundralapp i spelet och som vanligt låtit slumpen bestämma vilka nummer han skulle satsa på till de fyra raderna.

– Men jag fastnade för att jag fick både nummer 19 och 20 och tänkte att det var för nära varandra. Därför funderade jag på att byta rad, men så blev jag avbruten och sedan glömdes det bort.

Det tackar den 60-årige vinnaren alldeles extra för i dag eftersom det blev just de numren som fanns med på vinnarraden.

Fick kontakt

 Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, fick i går kontakt med mannen och kunde gratulera till miljonvinsten på 5 698 704 kronor.

Mannen berättade att han efter dragningen gått ut på en promenad för att samla sina tankar och försöka förstå att han plötsligt blivit miljonär.

– Man kan säga att jag satte kaffet i halsen när resultatet kom i mobilen. Första tanken var att det handlade om någon form av båg. Jag gick in och ur sidan flera gånger, men det till slut var det bara att tro på det.

– Det är ju det här man går och drömmer om och tänker på när spelet ska lämnas in. Det här är jättekul, säger 60-åringen i en intervju med Svenska Spel.

– Men det är som sagt fortfarande svårt att få in det i skallen, eftersom man annars bara brukar vinna runt 80 kronor.

Erbjuds rådgivning

Närmast väntar nu ett bankmöte där vinnaren kommer erbjudas rådgivning både ekonomiskt och juridiskt, vilket sker i samband med att vinstpengarna betalas ut.

– Den här vinsten betyder jättemycket för en rörmokare i min ålder. Nu kan man lägga upp planen för vinstpengarna tillsammans med folk som vet vad som gäller. Pensionspar är ju bara en del nu när det handlar om så många miljoner.

Vinnaren säger att hans första investering blir att köpa sig ett nytt regnställ.

– Mitt gamla är helt slut och nu behöver man ju inte köpa det billigaste precis.

Enligt Pierre Jonsson uttryckte vinnaren under samtalet en skräckblandad förtjusning och förvåning. 

Tänkte välja bort

Framöver väntar mest angenäma uppgifter som att tänka på pensionen och möjligheten att lösa lånen.

– Men dramat runt hans val av rader får en annan att bli knäsvag. Han satt ju faktiskt med miljonvinnarraden framför sig och tänkte välja bort den, säger Pierre Jonsson.

Eurojackpot introducerades 2013 och finns i dag i 18 länder. Dem största vinstsumman som hittills betalats ut till en vinnare är 258 miljoner kronor.

Helsingborgarens vinstrad var en av fyra rätta rader i vinstgrupp 2. Rätt rad på Eurojackpot, samt stjärnnummer, fredag 4 oktober 2019 var: 15-19-20-45-49