Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rökte på balkongen – tvingas flytta

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

Hyresgästen i Malmö tog en rök på sin inglasade balkong – trots att det är ett så kallat allergihus där det råder rökförbud. Men grannarna kartlade rökvanorna.

Nu får mannen en vecka på sig att flytta, rapporterar Hem och Hyra. 

Hyresnämnden har fattat sitt beslut – den rökande mannen, som är i 80-årsåldern, åker ut på grund av den otillåtna rökningen. Värden har velat säga upp lägenhetsinnehavaren, och domstolen har i och med detta fått bevisning i form av fotografier och en logg över mannens rökvanor, med klockslag och datum noggrant antecknat.

Den äldre mannen har fått tillsägelser av både grannar och hyresvärd, och har dessutom fått erbjudande om lägenhet i hus som inte är anpassade för allergiker – något som han avböjt.

Hyresgästen hävdar å sin sida att han bara rökt tre cigaretter om dagen, samt att hans inflyttning i det så kallade allergihuset berodde på att han blev erbjuden en fin lägenhet. Under förhandlingen i domstol har hyresgästens ombud även förklarat att mannen lider av demenssjukdom och därför inte kan sluta med rökningen.

Men det biter inte på domstolen, som ger den äldre mannen en vecka på sig att flytta.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!