Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rockande babianer

Babian är basisten Christian Norefalk, trummisen Anders Baeck, gitarristen Conny Andersson och sångaren Tobias Allvin. Foto: Tomas Leprince
MALMÖ. De kallar sig Babian och spelar aprock - Släpp ut apan inom dig, manar sångaren Tobbe Alvin.
Bandet, som spelar på såväl Siesta som Emmabodafestivalen i sommar, består av fyra gamla kompisar som vägrar att växa upp.
- Vi vill inte bara vara ett band i mängden. Alla andra rockband vill vara så himla tuffa och coola, men hos oss är det ok att se galen ut och få tuppjuck på scen, säger sångaren och menar att det är viktigt att sticka ut i det stora bruset i dag.

Har tagits för knarkare

- De har hänt att folk trott att vi knarkat för att vi ballar ur på scen, men sanningen är den att vi inte skulle kunna dricka en droppe innan konserterna eftersom vi kör i 190, berättar gitarristen Conny Andersson.
De har jämförts med allt från Hives till Bob Hund. Rock på skånska.
- Man har till och med sagt att det är Mikael Wiehe med distade gitarrer. Vi är ganska trötta på jämförelserna nu, fortsätter Conny.
Bandet hade sin första spelning på Möllevångsfestivalen för två år sedan.

Bildade ett band

- Jag hörde en singel med Tobbe, "Supersann" och tjatade på honom om att vi skulle bilda ett band som spelade slamrig rock. Garagerock som låter 2008.
Vilket man gjorde. Tobbe är till vardags bland annat musiklärare och han spelar i folkgruppen Tummel. Och han har spelar bouzouki i "Zorba" på teatern.
- Men Babian är liksom det jag brinner mest för, där för jag utlopp för det artistiska. Men det andra drar jag inte pengarna på.

Spelade i Hultsfred

Förra sommaren spelade de på Hultsfredsfestivalen. Och på Venfestivalen. Där de fick en supporter i Nisse Hellberg.
- Även om han inte själv spelar som vi så gillar han tydligen primitiv musik. Han jämförde oss med bland andra MC 5. Kul med en sån supporter.
Just nu spelar gruppen in sin allra första skiva, i Nisse-kompisen Acke Bengtssons studio i Klågerup utanför Malmö.
- Vi bekostar allt själva och olika bolag är intresserade. Planen är att skivan ska ges ut i höst.

Skriver alla låtar

Tobbe skriver själv alla låtar.
- Live kör vi visserligen Sonics "Psycho" som blir "Psykfall" hos oss, och även gamla "Fever" som förstås heter "Feber" när vi kör den. Resten är egna låtar.
Ett första smakprov från den kommande skivan spelades överraskande nog i barnprogrammet Bobster.
- Vi är ju inte direkt nåt barnband. Jag tror att de tyckte det var kul med ett band som vårt i det programmet. Som omväxling till alla Mora Träsk.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!