Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larmade SOS över 300 gånger – kan få betala

Mannen har larmat SOS
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRITZ SCHIBLI

Under hösten har Malmöpolisen gång på gång ryckt ut på falsklarm om bomber, mord och skottlossning. Nu åtalas en man som ringt 318 gånger till 112.

Han har slagit larm om skeppsbrott, raketangrepp och allvarliga trafikolyckor – listan över mannens dramatiska uppgifter till SOS Alarm är lång i åklagarens häktningsframställan.

Vid många tillfällen har polis, ambulans och/eller räddningstjänst gjort onödiga utryckningar. Vid ett tillfälle, den 2 november, kom åtta radiobilar, ett 50-tal poliser och nationella bombskyddet till stadsdelen Rosengård efter att mannen larmat om ett förestående bombattentat, enligt åklagaren.

Region Skåne kräver att mannen betalar 98 000 kronor för onödiga ambulansutryckningar och SOS Alarm vill ha 100 000 kronor, som man anser att mannens aktiviteter kostat företaget.

Den 37-årige mannen åtalas för grovt blåljussabotage och dessutom för två fall av olaga hot, eftersom han vid ett tillfälle påstod sig ha kidnappat en polischefs barn och krävde tio miljoner kronor i lösesumma och vid ett annat tillfälle påstod att två namngivna poliser var tillfångatagna och fick pistoler riktade mot sina huvuden.

Mannen nekar till brott.

TV: Se fyrverkerikaoset från Möllan på nyårsafton

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!