Riksdagsmannen Reza Khelili har polisanmälts för att ha haft flera äktenskap. I natt sa han till Expressen att den som gjort anmälan genomför en smutskastningskampanj mot honom.
Riksdagsmannen Reza Khelili har polisanmälts för att ha haft flera äktenskap. I natt sa han till Expressen att den som gjort anmälan genomför en smutskastningskampanj mot honom.

Riksdagsledamoten hade två fruar samtidigt

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Den moderate riksdagsledamoten var gift med två kvinnor - samtidigt.
Nu utreder polisen tvegiftet.
- Jag håller på att försöka reda upp det. Jag vet att man inte får göra så, jag är inte så dum, säger han.
Reza Khelili, 39, sitter i riksdagen för moderaterna. Han kommer från Malmö men bor nu i Kista utanför Stockholm med sitt barn och sin 24-åriga fru. Hon är hans tredje hustru, och numera hans enda. Khelili var under ett drygt halvår på 1980-talet gift med en fem år äldre kvinna. 1989 skildes de. 1999 gifte han sig med Sara, i dag 31 år, i moskén i Märsta utanför Stockholm. Imamen Zakir Husein skickade in vigselbeviset till folkbokföringen.

Gift med två kvinnor

2001 flyttade fru nummer tre till Sverige. Paret hade gift sig utomlands. När hon invandrade upptäckte myndigheterna att maken Reza Khelili redan var gift - med Sara. Mellan april och oktober 2001 var alltså två kvinnor gifta med Reza Khelili. En privatperson har polisanmält Khelili för tvegifte, och en utredning pågår vid Solnapolisen. - Den här personen gör allt för att svartmåla mig. Jag har anmält honom för förtal och smutskastning, säger riksdagsledamoten. Reza Khelilis egen förklaring är att vigseln i Märsta 1999 egentligen bara var en förlovning. - Vi kom bara överens om att vara tillsammans. Imamen begärde in lite papper, och vi blev förlovade, säger Reza Khelili. - Under samma period lämnade vi in en hindersprövning till skatteverket. Men sedan blev Sara utvisad. Då trodde jag att alltsammans blev avregistrerat automatiskt, säger Reza Khelili.

"Min fru vet hur allt är"

Men tror du verkligen att en imam skickar in ett vigselbevis av misstag? - Nej nej. Men de kan ha blandat ihop papper eller något, säger han. I verkligheten har det aldrig funnits några missförstånd, menar Khelili. - Sara är gift och bor i USA. Och den fru som jag bor tillsammans med, hon vet också hur allt är, säger han.

"Det är mitt privatliv"

Sent i natt frågade Expressen Reza Khelili om han informerat Fredrik Reinfeldt om polisanmälan. - Nej, och jag känner inte att jag ska prata med honom heller. Det här är mitt privatliv. Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt vill inte kommentera misstanken så länge det bara är en polisutredning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag