Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Riksdagsledamoten hade två fruar samtidigt

Riksdagsmannen Reza Khelili har polisanmälts för att ha haft flera äktenskap. I natt sa han till Expressen att den som gjort anmälan genomför en smutskastningskampanj mot honom.
MALMÖ. Den moderate riksdagsledamoten var gift med två kvinnor - samtidigt.
Nu utreder polisen tvegiftet.
- Jag håller på att försöka reda upp det. Jag vet att man inte får göra så, jag är inte så dum, säger han.
Reza Khelili, 39, sitter i riksdagen för moderaterna. Han kommer från Malmö men bor nu i Kista utanför Stockholm med sitt barn och sin 24-åriga fru. Hon är hans tredje hustru, och numera hans enda. Khelili var under ett drygt halvår på 1980-talet gift med en fem år äldre kvinna. 1989 skildes de. 1999 gifte han sig med Sara, i dag 31 år, i moskén i Märsta utanför Stockholm. Imamen Zakir Husein skickade in vigselbeviset till folkbokföringen.

Gift med två kvinnor

2001 flyttade fru nummer tre till Sverige. Paret hade gift sig utomlands. När hon invandrade upptäckte myndigheterna att maken Reza Khelili redan var gift - med Sara. Mellan april och oktober 2001 var alltså två kvinnor gifta med Reza Khelili. En privatperson har polisanmält Khelili för tvegifte, och en utredning pågår vid Solnapolisen. - Den här personen gör allt för att svartmåla mig. Jag har anmält honom för förtal och smutskastning, säger riksdagsledamoten. Reza Khelilis egen förklaring är att vigseln i Märsta 1999 egentligen bara var en förlovning. - Vi kom bara överens om att vara tillsammans. Imamen begärde in lite papper, och vi blev förlovade, säger Reza Khelili. - Under samma period lämnade vi in en hindersprövning till skatteverket. Men sedan blev Sara utvisad. Då trodde jag att alltsammans blev avregistrerat automatiskt, säger Reza Khelili.

"Min fru vet hur allt är"

Men tror du verkligen att en imam skickar in ett vigselbevis av misstag? - Nej nej. Men de kan ha blandat ihop papper eller något, säger han. I verkligheten har det aldrig funnits några missförstånd, menar Khelili. - Sara är gift och bor i USA. Och den fru som jag bor tillsammans med, hon vet också hur allt är, säger han.

"Det är mitt privatliv"

Sent i natt frågade Expressen Reza Khelili om han informerat Fredrik Reinfeldt om polisanmälan. - Nej, och jag känner inte att jag ska prata med honom heller. Det här är mitt privatliv. Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt vill inte kommentera misstanken så länge det bara är en polisutredning.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!