Riddare gripen i Växjö – misstänks för brott

Publicerad

Som en del i kulturnatten i Växjö hade 22-åringen klätt ut sig till riddare.

Men den mörkklädde mannen med svärd på ryggen blev en fråga för polisen – nu är 22-åringen misstänkt för brott mot knivlagen.

– Det är klart att många blir rädda när det kommer en maskerad man med yxa och svärd, säger Carina Berggren, inre befäl vid Kronobergspolisen, till Smålandsposten.

Vid 18-tiden på lördagskvällen fick polisen in samtal om att en mystisk figur gick omkring i centrala Växjö. Enligt uppringaren var mannen mörkklädd, maskerad och ska dessutom ha burit ett svärd på ryggen.

Polis skickades till platsen och kort därefter hittades mannen – på stadsbiblioteket.

När 22-åringen konfronterades av polis förklarade han att han var utklädd till riddare som en del i kulturnatten. Han berättade också att han tagit sig till biblioteket för att hitta mer information om evenemanget.

Nu är 22-åringen misstänkt för brott mot knivlagen. I hans bälte hängde nämligen både en yxa och ett svärd.

– Han tänkte sig nog inte riktigt för när han gick genom stan så där. Det är klart att många blir rädda när det kommer en maskerad man med yxa och svärd, säger Carina Berggren till Smålandsposten.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag