Ridande polis jagade de flyende tjuvarna

Publicerad

Uppringare slog larm om att inbrottstjuvar befann sig i Ubåtshallen i Malmö.

Två män flydde i bil från platsen, enligt vittnen.

Men polisen jagade efter – både med hundpatrull och ridande polis.

Uppringare slog larm om att två personer har synts inne i lokaler vid ubåtshallen i Malmö, där Försäkringskassan har sitt kontor, något som Aftonbladet var först med att berätta om.

– Det är ett pågående inbrottsförsök. När polis kommer till platsen ser man hur två personer springer därifrån. De försvinner från platsen i bil, säger Anna Göransson vid polisen.

Bilen kör mot Kronprinsen. Polisen spårar bilarna och startar ett efterföljande.

Tjuvarna jagas med häst

Vid Korsörvägen i stadsdelen Dammfri lämnar de båda gärningspersonerna bilen.

Därefter blir de föremål för en polisjakt som de kanske inte hade föreställt sig.

Polisen jagar efter dem hundpatrull, vanliga polispatruller i bil – och dessutom ridande polis.

Hur det kom sig att rytteriet kallades in är inte klart.

– Jag vet inte hur det var i just det här fallet. Men ibland är de ut på något och då hjälper de gärna till, säger Anna Göransson vid regionledningscentralen syd.

Eftersökningen pågår fortfarande – ingen är gripen. Bilen som de misstänkta tjuvarna lämnade efter sig är tagen i beslag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag