Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

RFSL-man misstänks ha våldtagit flera män

Den sydsvenske mannen verksam inom RFSL misstänks ha förgripit sig sexuellt på flera unga män och tvingat dem att sälja sex.
Foto: Ida Eklund / Tt

Den sydsvenske mannen verksam inom RFSL misstänks ha förgripit sig sexuellt på flera unga män och tvingat dem att sälja sex.

Ett av offren misstänks ha varit svårt neddrogad när mannen våldtog honom.

Nu sitter han häktad - men nekar till brott.

Enligt polisens misstankar tros mannen, som är i 40-årsåldern, ha utnyttjat sin roll inom RFSL och förmått de tre unga männen att bland annat sälja sex till andra män. Men han tros även ligga bakom sexuella övergrepp på dem.

Sveriges Radio berättar att de tre männen bodde hemma hos mannen. I bostaden hade han cannabis, alkohol och läkemedel.

–  Jag tycker att det är väldigt allvarligt. Pojkarna står ju i beroendeställning till honom på grund av att de inte har någonstans att bo. De har inga pengar. Då får de mat och husrum i gengäld mot att de går ut och säljer sex och skaffar pengar, säger Inger Olsson vid vålds- och sexualbrottsroteln till radion.

Kunde inte röra sig - våldtogs

Mannen misstänks ha drogat ett av sina offer genom att smuggla ned droger i mannens dryck. Offret blev så neddrogat att han inte kunde röra sig, då slog profilen till och våldtog honom, enligt polisen.

Vidare är mannen misstänkt för koppleri. Enligt polisens teori ska han ha uppmanat de tre männen att prostituera sig för att tjäna in pengar till knark och mat åt honom.

Utöver de tre unga männens vittnesmål stöder sig polisen i utredningen till stor del på teknisk bevisning.

I utredningen mot honom stöder sig polisen även till stor del på teknisk bevisning. Bland annat har hans telefon avlyssnats i hemlighet. Enligt Sveriges Radio har utredarna även säkrat bevis via Facebook, sms och mms.

Kan vara fler offer

I nuläget utesluter polisen inte att det kan finnas fler offer någonstans.

– Vi vet att det finns flera killar som har bott där, men vi vet inte hur många som har blivit utnyttjande. Men om det finns några fler så vill vi gärna komma i kontakt med dem, säger Inger Olsson.

Härvan nystades upp tidigare i vintras i samband med en anmälan om försök till våldtäkt när en av de tre skulle sälja sex till en 58-åring.

Mannen sitter nu häktad, han nekar till samtliga brott.

Leif Silbersky, som försvarar mannen, vill inte kommentera utredningen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!