RFSL-man misstänks för ännu en våldtäkt

Den misstänkte RFSL_mannen misstänks för nya brott.
Foto: Ida Eklund / Scanpix

Den sydsvenske RFSL-mannen står redan åtalad för flera fall av våldtäkt och sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Men vid den senaste häktningsförhandlingen presenterade också åklagaren nya brottsmisstankar.

Mannen misstänks ha hållit en ung man frihetsberövad i en vecka och även våldtagit honom.

Den redan omfattande utredningen mot mannen som är i 40-årsåldern och har varit verksam inom RFSL ser bara ut att växa.

Mannen har suttit häktad sedan slutit av april och i mitten av juni valde åklagaren att väcka åtal. RFSL-mannen åtalades då för flera fall av våldtäkt, sexuellt utnyttjande och koppleri men även olaga hot och bedrägeri.

Enligt åtalet ska mannen ha förmått flera unga män att prostituera sig. I egenskap av RFSL-representant ska 40-åringen också låtit flera av dem vara inneboende och i samband med detta utnyttjat dem sexuellt vid ett flertal tillfällen.

Vid åtminstone en av våldtäkterna ska RFSL-mannen ha drogat sitt offer.

Ny stämning

Rättegången inleddes under sommaren, men efter nio dagar fick den plötsligt avbrytas med anledning av att nya misstankar mot mannen. Åklagaren begärde mer tid för att kunna utreda de nya uppgifterna och förhandlingarna avbröts.

I tisdags lämnade åklagaren in en tilläggsstämning i målet. Mannen står nu åtalad för ytterligare ett fall av sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Övergreppet ska ha skett på ett hotell i Malmö. I utbyte mot uppehälle ska mannen ha tvingat till sig sex av en ung man. Åklagaren hävdar även att mannen försett sitt offer med narkotika trots att han visste att mannen var missbrukare.

Förnekar brott

Vid den omhäktningsförhandling som hölls under tisdagen presenterade åklagaren också nya misstankar mot RFSL-mannen.

Han utreds nu för ytterligare sexbrott. Bland annat ska han ha hållit en person frihetsberövad under sju dagar i april och i samband med detta också utfört en grov våldtäkt.

– De nya brottsmisstankarna kommer från en person som har gått och burit på detta sedan det hände, och nyligen berättat för polisen vad som har inträffat. Jag anser att detta ska rubriceras som ett grovt brott, säger Sonja Pettersson Wallin till Hallandsposten.

Förhandlingarna i tingsrätten är planerade att återupptas måndag.

Den åtalade mannen förnekar brott.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!