Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Revygäng lovar publiken en allra sista skrattfest

REVYKUNGEN OCH CLAES MALMBERG. Kent Nilsson startade Arlövsrevyn men allt har ett slut. Även revyn.Foto: Arlövsrevyn / Arlövsrevyn

På söndag smäller det.

Då är det dags för den allra sista Arlövsrevyn – någonsin.

– Vi har så himla roligt, säger Claes Malmberg.

Han är ett av dragplåstren när Arlövsrevyn slår upp portarna på söndag. Det är då dags för revyn att ta farväl – efter 1 285 föreställningar, 325 000 åskådare i publiken och 26 år.

– Claes Malmberg som är med i årets revy är så fruktansvärt rolig. Det bidrar så klart till att detta är vår bästa revy genom tiderna, säger revykungen Kent Nilsson. 

Det sista året av revyn är i vanlig ordning en humoristisk sammanfattning av det tidigare året som gått och klockrena parodier på aktuella frågor i samtiden.

Ett ämne: statyn av Zlatan i Malmö

– Zlatan-statyn, Swedbanks pengatvätt och Trumps budgivning på Grönland är smakprov på de aktuella debatter som vi kommer ta upp. Vi gör det med glimten i ögat, säger Kent Nilsson.

Efter 26 år av Arlövsrevyn som Kent Nilsson drivit tillsammans med sin hustru Eva är det svårt att välja en självklar revyfavorit.

Karaktärer har levt kvar och stora namn har stått på scen, bland andra Sven Melander, Danne Stråhed, Paul Tilly och i år Claes Malmberg.

– Den senaste revyn är alltid den bästa, så självklart tycker vi att vi överträffar oss själva detta året, säger Kent Nilsson och skrattar.

GÄNGET SOM GÖR REVYN. Skådespelarna i 2020 års uppsättning av Arlövsrevyn.Foto: Arlövsrevyn

Kent Nilsson spelar bland annat Svea Olsson som är en återkommande och självklar publikfavorit. Med snuskskämt, igenkännande betraktelser och lättsamma anekdoter har hon blivit en folkkär karaktär. Vilka roller Claes Malmberg får spela vet vi inte än, och trots att han är veteran inom show och teater är det första gången som han spelar i en revy.

– Jag har medverkat i olika farser, buskis, nöjesteatrar och tv men aldrig i en revy. Det är rätt speciellt, jag har alltid uppskattat det mer ”folkliga”. Jag har länge bott i Skåne och jag dras till ställen som är rätt opretentiösa, berättar Claes Malmberg.

”Roligt att jobba med erkänd revykung”

– Det är fantastiskt roligt att får jobba med en erkänd revykung, vi har så himla roligt här.

Adde Malmberg, regissör för tredje året i rad på Arlövsrevyn uppskattar underhållningsformen. Men det finns en skillnad när det kommer till att regissera en revy.

– Rent krasst så skrattar vi människor generellt åt ungefär samma skämt i exempelvis Stockholm som i här i Arlöv. Men det kanske inte finns lika mycket ängslighet och ”rätt och fel”, när det kommer till vad vi ska tycka är roligt eller inte. Här är det kanske något enklare; folk skrattar när de tycker det är roligt och så är det inte mycket mer med det.

På scen ser vi förutom Kent Nilsson, Niklas Holtne och Claes Malmberg även Jennie Rosengren och Lotta Thorell.