Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rederiet vädjar: Vem äger okända katten?

Den lille krabaten dök plötsligt upp i bilen hos ett sällskap som var på väg mot Karlskrona (bilden) för att ta båten till Gdynia.Foto: Thomas Persson
När bilen kom till Karlskrona valde resenärerna att lämna katten där. Nu söker rederiet efter ägaren: "Katten älskar att gosa och busa med julgranskulor", skriver Stena Line i sin efterlysning.

Resenärerna som var på väg mot Polen fick plötsligt oväntat besök när en söt och tillgiven katt någonstans längs vägen hoppade in i deras bil.

Katten släpptes av vid färjeläget i Karlskrona och har nu blivit rederiets egen kelgris - men nu vädjar Stena Line om hjälp att hitta kattens riktiga ägare.

"Så att han hittar hem till sin ägare som den finaste julklappen", skriver Stena Line på sin Facebooksida.

Den lille landkrabban med rödrandig päls har på kort tid blivit en favorit hos personalen på Stena Line i Karlskrona hamn. Katten hamnade hos dem i samband med att några personer i en bil som skulle till Polen med linjen Karlskrona-Gdynia släppte av honom.

Visade sig i närheten av Karlskrona

Enligt dem har katten hoppat in i deras bil någonstans på vägen ner mot Karlskrona utan att någon märkte det, först i närheten av Karlskrona valde den lille luringen att visa sig.

Eftersom sällskapet skulle vidare till Polen fick katten gå av och avbryta sin resa redan i Karlskrona.

I hamnen har han tagits väl om hand av personalen, Stena Line skriver att de har tagit honom till en veterinär för kontroll.

Men även om han verkar trivas bra i hamnen har han förmodligen ett hem att längta till. Tyvärr har det visat sig att han inte har någon som helst märkning som kan hjälpa honom att hitta hem igen.

Därför efterlyser nu Stena Line honom via sin Facebooksida.

"Stena-katten är mycket söt"

Katten beskrivs som ej fullvuxen, söt och mycket social och tillgiven. Enligt Stena Line har han finklippta klor och han gillar att gosa och leka med julgranskulor.

"Hjälp oss att sprida inlägget så att Stena-katten hittar hem till sin ägare som den finaste julkappen! skriver rederiet i sin efterlysning."