Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Relationerna – på insidan av SVT:s ”Trädgårdstider”

Täta band. Åren tillsammans har skapat täta band mellan programledarna för ”Trädgårdstider”.
Foto: SVT

”Trädgårdstider” gör succé i tv-rutan. 

Och på gården i Skåne kommer programledarna allt närmare varandra. 

Relationerna stärks för varje säsong som spelas in. 

– Vi känner varandra så väl att vi nästan blivit som syskon, säger Pernilla Månsson Colt. 

Inspelningarna av nya säsongen är i full blom. Det grävs och planteras och lagas mat och gnabbas på gården utanför Lund. 

Pernilla Månsson Colt, Tareq Taylor, Malin Persson, John Taylor har arbetat tillsammans sedan 2015. Enligt programmets projektledare Jonas Gunnarsson finns det inga grupperingar inom gänget.  

– Alla är inte på gården varje dag. Ibland är två av dem på plats och då umgås de två med varandra. Sen ibland är de på plats alla fyra. Det blir ett tajt och väldigt sammansvetsat gäng, säger han. 

Produktionen är inte så stor som många kanske tror. Ute på gården vistas, förutom de fyra programledarna, en redaktör, ett par fotografer, en ljudtekniker, producenten och två snickare. 

– Det blir väldigt intimt eftersom vi befinner oss i en bubbla, i en egen värld. Det är ingen som stör och knackar på dörren och vill komma åt studion, säger Jonas Gunnarsson. 

Det är omöjligt att missa hur bra programledarna trivs med varandra.
Foto: SVT

Ingen lyx

Programledarna har långt ifrån någon lyxtillvaro på inspelningsplatsen. Inga loger eller sminköser och oändliga rader av kläder de kan välja mellan. 

Toabestyren görs i en bajamaja. Inne i huset på gården finns ett litet kök med en kaffemaskin och en mikrovågsugn. 

Där står också två gamla soffor. John Taylor har erkänt att han och Tareq Taylor ibland smyger dit för att ta sig en tupplur. 

– Vi är lite gubbiga ibland. Men jag har även sett Pernilla och Malin ta tupplurar ibland. Vi har långa arbetsdagar. 

Programledaren Pernilla Månsson Colt har varit inblandad i en rad stora SVT-produktioner. Hon hymlar inte med hur bra hon trivs tillsammans med kollegerna i ”Trådgårdstider”. 

– Jag har aldrig jobbat så här länge med ett och samma projekt. Det är inte konstigt att vi blivit som en liten familj. Vi känner varandra så väl att vi nästan blivit som syskon, säger hon till Allas

Enligt Malin Persson (till vänster) bryr sig alla programledarna mycket om varandra: ”Vi känner oss trygga med varandra och kan driva med varandra, utan att någon tar illa upp. För vi vet att det finns mycket kärlek bakom”, har hon tidigare sagt.
Foto: SVT

”Fått vänner för livet”

Redaktören Eva Robild valde inför årets inspelningar av ”Trådgårdstider” att lämna SVT-succén. Men hon vittnar om en otrolig gemenskap med en massa skratt. 

– Vi har minst lika roligt bakom kameran som framför kameran. Det är mycket tack vare våra programledare, men hela produktionen är som en familj och jag har fått vänner för livet genom detta, säger hon. 

Vad händer då när gänget lämnar bubblan. Fortsätter alla att umgås? Nej, inte direkt. 

– Men vi vet att vi har varandra. Det är en stor trygghet på alla plan, säger Pernilla Månsson Colt. 

Enligt John Taylor finns programledarna där för varandra även om de inte ses så ofta utanför inspelningsplatsen. 

– Alla har vi gått igenom kriser och livshändelser under de här åren, så som många gör. Ändrade relationer, barnen börjar skolan och allt sånt där, säger han. 

TV: Fler nyheter om SVT

Nostalgiglädjen: SVT gör ”Saltkråkan” igen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!