Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rektorerna flyr när skolorna i Lund sparar

Protesterna mot besparingarna i Lunds skolor har varit många.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT

Kraftiga besparingar väntar i Lunds skolor - och antalet rektorstjänster ska minska kraftigt. 

Det gör att många rektorer nu ser sig om efter nya jobb.

– Många har sagt att de varit på intervjuer, säger Håkan Bengtsson Diurlin, ordförande i Sveriges skolledarförbund, till Sydsvenskan. 

Kraftiga besparingar ska göras inom Lunds grundskolor. Antalet rektorstjänster ska minska, från dagens 42 till 26. Flera av dagens rektorer kommer i stället att få den lägre tjänstetiteln biträdande rektor. 

Allt detta får många rektorer i kommunen att se sig om efter nya jobb, skriver Sydsvenskan. 

– Många har sagt att de varit på intervjuer, säger Håkan Bengtsson Diurlin, ordförande i Sveriges skolledarförbund, till tidningen.

– Det är en signal om att processen tar för lång tid, men också om att det finns ett missnöje som hänger ihop med att det varit rörigt kring den nya skolorganisationen.

Bra rekryteringsläge för Lund

Skoldirektören Jytte Lindborg säger dock att rekryteringsläget för Lunds skolor är bra – och att det är naturligt att rörligheten bland skolledare är stor när man är i ett förändringsarbete.

– Det är också ett inflöde. Många är intresserade, men vi har inte gått ut med att vi rekryterar, säger hon till Sydsvenskan.