Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rektor slår larm: Skolbarn i rika stadsdelen köper knark

Polisen satsar stora resurser mot knarkgängen i utsatta Malmöområden, som krigar om drogpengar. Samtidigt larmar Bergaskolan, i den välbärgade delen av Malmö, om att elever i f-9-skolan köper knark.Foto: ÅSA SJÖSTRÖM
Polisen satsar stora resurser mot knarkgängen i utsatta Malmöområden, som krigar om drogpengar. Samtidigt larmar välbärgade Bergaskolan om att elever i f-9-skolan köper knark.Foto: ÅSA SJÖSTRÖM

MALMÖ. Stefan Löfven (S) har beskyllt överklassen för att finansiera gängkriminaliteten.

Kritiker anklagar statsministern för att bagatellisera gängvåldet.

Nu larmar skolledningen i rika Malmö om att barn i årskurs 6-9 köper knark, medan kriminella gängen i utsatta områden krigar om drogpengar.

Elever förbjuds nu att lämna klassrummen under lektionstid.

– Langarna vet kanske att elever med starka resurser går här och ser dem som en bra bas för sin försäljning, säger Peter Abramo som är biträdande rektor på Bergaskolan.

Expressen premium

Bara timmar kvar: Få Premium gratis till påsk

Premium är en digital tillsvidare prenumeration. Läs utan kostnad i tre månader, därefter betalar du 69 kr/mån. Säg upp när du vill. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta Premium - gratis till påsk” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.