Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rekordförsäljningen: 48 miljoner för ett fritidshus

Var strategisk redan när du lägger det första budet
47,8 miljoner kronor kostade det här fritidshuset i Torekov.
Foto: Skeppsholmen Sotheby's

Priset: 47,8 miljoner kronor. 

Det är det dyraste fritidshuset som sålts i Sverige i år.

Den exklusiva bostaden ligger bara ett stenkast från havet och de nya ägarna får stjärnskådespelaren Hugh Grant som en av sina nära grannar.

För 47,8 miljoner kronor har huset i Torekov i Skåne bytt ägare.

Fritidshuset byggdes 2001 och har 160 kvadratmeter bostadsyta. Till fastigheten hör även ett gästhus på 38 kvadratmeter. Tomten är på 4 300 kvadratmeter.

Själva huset ligger med helt fri utsikt mot Skälderviken i söder och Laholmsbukten i norr. Tre kilometer ut i havet ligger Hallands Väderö med sin berömda sälkoloni.

– Det är inte ofta fastigheter med detta unika läge kommer ut till försäljning, säger mäklaren Anja Kuylenstierna på Skeppsholmen Sotheby's, den firma som ansvarat för försäljningen.

Dyraste fritidshuset

Det aktuella objektet lades aldrig ut på Hemnet, utan såldes genom andra kanaler. Enligt bostadssajten Booli är huset i Torekov det absolut dyraste fritidshuset som hittills sålts i Sverige i år.

Tvåa på listan är en fastighet i Åre Björnen som såldes för 30 miljoner kronor.

Det fritidshuset ägdes av ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic. Huset, som är på tre våningar och 250 kvadratmeters bostadsyta, lades ut till försäljning i mitten på november i år.

Efter åtta dagar var det sålt.

”Smidig affär”

– Det var en smidig affär. Objektet såldes till utgångspriset och båda parter tycktes nöjda, säger mäklaren Cecilia Edfeldt Jigstedt på Bjurfors

Zlatan själv var dock kvar i Italien i samband med försäljningen. Det praktiska i den affären sköttes av sambon Helena Seger.  

Zlatans fritidshus i Åre såldes efter åtta dagar för utgångspriset 30 miljoner kronor.
Foto: ERIK WESTBERG

Försäljningen av huset i Torekov är den dyraste fastigheten som någonsin sålts på Bjärehalvön och även det dyraste huset i Skåne, inklusive året runt-bostäder, som sålts under 2021.

Bostaden är byggd i vinkel med stora fönster mot havet. Fasaden består av sandfärgad tegel och pulpettaket täcks med zinkplåt. På vissa partier finns även ett sedumtäcke.

Allt smälter väl in med färgerna i den karga miljön som landskapet bjuder, enligt mäklaren. Till det exklusiva huset finns även garage och en takterrass med solstolar.

Bosatta i Madrid

Säljare av huset är ett svenskt par i 50-årsåldern, bosatta i Madrid i Spanien. De köpte fastigheten i november 1989 för 3,5 miljoner kronor. 

Sedan dess har det i storlek måttfulla huset uppförts på tomten.

Den nye ägaren är ett par i 80-årsåldern som är skrivna i Saltsjöbaden i Stockholm. Mäklaren Anja Kuylenstierna uppger att både säljare och köpare känner sig nöjda med affären.

Stort köptryck

Om huset kommer användas som sommarhus eller permanentbostad vill Anja Kuylenstierna inte svara på.

Däremot uttalar hon sig gärna om marknaden i stort.

– Det finns fortfarande ett stort köptryck och efterfrågan av fastigheter, framför allt runt Torekov och Båstad. Vi ser inga tendenser till att detta skulle ändras, säger hon.

SE FLER NYHETER: Mannen demonstrerade framför ögonen på Victoria och Daniel

Demonstration framför Victoria och Daniel • Eskorterades av säkerhetsvakter