Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reklamskylt visade grov porr på stationen

Det var på en av reklamskyltarna vid busshållplatsen som flera porrklipp visades. Foto: Maria Escalante
Maria Escalante. Foto: Hedh-Escalante.Se / PRIVAT

Maria Escalante, 55, trodde knappt sina ögon.

På en reklamskylt utanför Malmö Centralstation visades en porrfilm.

– Det var grov porr, säger hon.

Maria Escalante klev av bussen på Malmö centralstation vid klockan 15.47 på söndagen. Då gjorde hon upptäckten: På en av reklamskyltarna vid busshållplatsen visades flera porrklipp.

– Det stod flera killar och tittade mot skärmen och då såg jag att den visade porr. Men herregud, tänkte jag. Jag blev helt förvånad och frågade killarna hur länge det hade pågått och fick som svar 10-15 minuter. Det var riktigt grov porr, säger hon.

Hon gick in till Skånetrafiken och berättade om reklamskylten.

– Vi kopplade in vår IT-avdelning för att undersöka om det kunde handla om en hackerattack, men det är inte vår reklamskylt. Den tillhör Malmö stad, säger Magnus Andersson vid Skånetrafikens pressjour.

Utreder

En kort stund senare togs porrfilmen bort från reklamskylten.

– Den här skylten ingår i en testverksamhet för Malmö stad och det företag som driver skylten på uppdrag av Malmö stad finns i Stockholm. De tog bort det här så snart de fick kännedom om det och håller på att utreda vad som har hänt, säger Frida Leander, presskommunikatör vid Malmö stad.

Enligt företaget handlar det om en hackerattack mot deras system.

Klippet på reklamskylten har tidigare använts vid hackerattacker, skriver Aftonbladet. Bland annat hackades Florida university 2013 av en skolelev som skickade internetanvändarna på skolans trådlösa nätverk till en sida där porrklipp visades.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!