Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regnig sommar – då shoppas sexlexsaker

"Det har skett en förändring under 2015, flera par besöker nu butiken. Jag tror det beror på premiären av "Fifty Shades of Grey"," säger Kristoffer Hjerrild till BT. Foto: Universal
Nu visar det sig att handeln med sexleksaker har ökat markant under den kalla sommaren.Foto: Izabelle Nordfjell

Hittills har sommaren bjudit på låga temperaturer och åtskilliga regnoväder.

Men när vädret sviker hittar danskarna på andra saker att göra inomhus.

Nu visar det sig att handeln med sexleksaker har ökat markant under den kalla sommaren.

– Vi har aldrig varit så upptagna som nu under juli, säger Kristoffer Hjerrild, ägare av butiken Wink Wink, till BT.

Under årets sommarmånader har många beklagat sig över den uteblivna värmen. Temperaturer runt 15-20 grader och moln har, bokstavligt talat, varit vardag för många svenskar.

Men i Danmark har flera personer rått bot på tristessen som det gråa vädret medför. Under juni månad kunde man nämligen se en stor ökning i försäljningen av sexleksaker.

Vanligtvis lågsäsong

För butiken Wink Wink, som säljer sina produkter både i butik och över nätet, har trenden varit en stor framgång. Medan förra sommaren var tuff för företaget har årets sommar varit en succé hittills.

– Sommarmånaderna är generellt lågsäsong i branschen, men nu har vi varit tvungna att skjuta upp vår semester. Vi tror att det beror på det dåliga vädret, och att danskarna befinner sig inomhus, säger Kristoffer Hjerrild.

Enligt BT var omsättningen från försäljning av sexleksaker under juni 17 % högre än under samma månad i fjol, och Wink Wink kan skatta sig lyckliga. Enligt prognosen ser nämligen juli månad ut att bli minst lik framgångsrik.

Inspiration från bioduken

Danskarnas inomhusvistelser har utan tvekan gynnat butikens affärer.

Samtidigt märker man även av en förändring i vilka som faktiskt köper sexleksakerna. Tidigare var butiken ett tillhåll för singlar, något som nu har kommit att ändras.

– Det har skett en förändring under 2015, flera par besöker nu butiken. Jag tror det beror på premiären av "Fifty Shades of Grey". Under juni och juli har många danska par sökt inspiration eftersom det fina vädret har uteblivit. Filmen har bidragit till en ökad försäljning av både sexleksaker och bondageprodukter, något som har blivit en hit för många par, säger Kristoffer Hjerrild till BT.