Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Regissören: Min fru dödade vår bebis

Regissören Nils Malmros.

Nils Malmros är känd för sina filmer som beskriver hans barndom, ungdom och vuxenliv.

I sin nya film "Sorg og glæde" blottar den prisbelönta regissören ännu en del av sitt privatliv.

– Det handlar om den tragedi som drabbade min fru och mig 1984 när hon i psykos dödade vår nio månader gamla dotter, skriver han i ett mejl till Ekko.

Den prisbelönte Århusregissören är känd för att skildra det som ligger nära hans eget privatliv. Trettio år efter att regissören förlorade sin egen dotter väljer Malmros nu att skildra sin personliga tragedi i filmen "Sorg og glæde".

– Av personliga skäl har jag under skapandet av min nya film valt att inte säga vad den handlar om. Jag kommer att fortsätta att inte låta mig intervjuas, men kan säga att det handlar om den tragedi som drabbade min fru och mig 1984 när min fru i en psykos dödade vår nio månader gamla dotter, skriver Nils Malmros till filmmagasinet Ekko.

Premiär i höst

När paret förlorade sin dotter skrev pressen om händelsen, men bland annat Ekstrabladet valde att utelämna familjens efternamn. I sin elfte film väljer nu Nils Malmros att själv ta bladet från munnen.

– Då, för 30 år sedan visade pressen diskretion, och jag har känt att så också varit fallet under inspelningen av min nya film. I mitt inre "statement" har jag uttalat att "Sorg og glæde" handlar om att nå fram till en ömsesidig och mogen kärlek genom den största sorgen och glädjen i livet. Det kan låta stort, men jag känner att jag har täckning för orden, skriver han i mejlet till filmmagasinet.

Filmen kommer att ha premiär i höst.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!