Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Region Skånes upprop till näringslivet – ”Behöver hjälp”

Pfizers vd om vaccinet: Goda studieresultat
Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Region Skåne vädjar nu om hjälp av näringslivet för att klara vårdbehovet i Skåne. 

Läget beskrivs som akut för tillgång på utbildad vårdpersonal men regionen söker även personal till serviceverksamhet som lokalvård, kök och måltid, tvätteri och transport.

– Nu sträcker vi ut en hand till det Skånska näringslivet. Vi behöver er hjälp med att bekämpa pandemin, med gemensamma krafter och engagemang, säger Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör i Region Skåne. 

Den höga smittspridningen i Skåne och trycket med över 450 inlagda gör läget ansträngt i vården. Nu vädjar Region Skåne i ett upprop till näringslivet för att klara vårdbehovet. 

I pressmeddelandet efterlyser regionen sjuksköterskor med specialistutbildning och vana inom intensiv-, narkos- och operationsvård, allmänsjuksköterskor och undersköterskor men också personal till serviceverksamhet som lokalvård, kök och måltid, tvätteri och transport.

– Nu sträcker vi ut en hand till det Skånska näringslivet. Vi behöver er hjälp med att bekämpa pandemin, med gemensamma krafter och engagemang. Tillsammans med Beredskapslyftet ska vi mobilisera alla krafter så att skåningarna kan känna sig trygga, säger Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör i Region Skåne, i pressmeddelandet. 

För att hitta förstärkning tar regionen hjälp av initiativet Beredskapslyftet och Sydsvenska Handelskammaren.

Se mer: Osannolikt att corona överförs från gravida kvinnor till barnet

Osannolikt att corona överförs från gravida kvinnor till barnet

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!