Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Region Blekinge inför coronarestriktioner

ARKIVBILD.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: SCIENCE PHOTO LIBRARY/IBL

Region Blekinge inför nya lokala coronarestriktioner till följd av den ökade smittspridningen.

Bland annat införs besöksförbud på Blekingesjukhuset och munskyddskrav inom kollektivtrafiken, skriver regionen i ett pressmeddelande. 

Smittspridningen av covid-19 ökar i Sverige och antalet bekräftade fall i Blekinge är just nu tio gånger fler jämfört med i början av oktober. 

Därför inför region Blekinge nu flera lokala coronarestriktioner för att få bukt på smittan. En särskild krisledning i regionen tog beslut om att införa besökförbud inom hälso- och sjukvården samt sätta in munskyddskrav inom kollektivtrafiken under vissa tider.

– Det handlar främst om rusningstider då det riskerar att bli trångt på bussar och tåg. Många använder kollektivtrafiken för att ta sig till skola och arbete och vi vill göra det vi kan för att bidra till att minska smittspridningen, säger Mona Glans, trafikdirektör på Blekingetrafiken, i ett pressmeddelande. 

”Vi behöver minska”

De nya restriktionerna gäller från och med den 30 november till och med den 31 januari 2022. 

Dessutom gäller nu även vaccinationskrav för alla nyanställningar. För befintliga anställda gäller vaccinationskravet för utpekade tjänster och verksamheter. 

– Vi behöver minska smittspridningen och se till att sjukvården inte belastas ytterligare. Därför inför vi nu dessa restriktioner efter rekommendationer från smittskyddsläkare, säger Peter Lilja, regiondirektör på Region Blekinge, i ett pressmeddelande. 

Särskilda restriktioner gäller även för medarbetare inom hela Region Blekinge. Exempelvis ska samtliga julaktiviteter så som julbord ställas in. Dessutom ska alla medarbetare som kan ska arbeta viss tid hemifrån. 

SE FLER NYHETER: Mannen demonstrerade framför ögonen på Victoria och Daniel

Demonstration framför Victoria och Daniel • Eskorterades av säkerhetsvakter

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!