Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reaktioner efter KvP-krönika: "Moderaterna skadar Vellinge"

S och MP går till hård attack mot M i Vellinge - efter en Kvällsposten-krönika om försöken att förbjuda tiggeri i kommunen.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Moderaterna skadar Vellinges varumärke, skriver oppositionen som reaktion på en  Kvällsposten-krönika.

M anklagas för att inte lyssna på de ledamöter som 51,7 procent av väljarna röstat fram.

– Menar man att det är illa att ett parti har majoritet menar jag att det är att underkänna väljarnas val. Det om något är ett hot mot demokratin, säger Carina Wutzler, (M), kommunstyrelsens ordförande.

"Skåne har ingen nytta av Vellinge".

Så lyder rubriken på en Kvällsposten-krönika som handlar om Vellinges försök att förbjuda tiggeri. Och kommunens påstående att tiggarna inte har någon nytta av pengarna de får.

Nu reagerar tre partier i kommunfullmäktige.

Oppositionen i gemensamt utspel

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Nya Listan i Vellinge går ut med ett gemensamt utspel där Moderaterna anklagas för att skada demokratin och kommunens varumärke.

"Federico Morenos krönika i Kvällsposten skadar Vellinge kommuns varumärke på ett allvarligt sätt. Men det är inte budbärarens fel, det är handlingarna och orden från kommunens ledande politiker som skadar", inleder de tre oppositionspartierna texten som på måndagen publicerats på partiernas Facebook-sidor.

"Federico Morenos krönika i Kvällsposten skadar Vellinge kommuns varumärke på ett allvarligt sätt. Men det är inte budbärarens fel".

"M slösar med skattepengar"

Enligt partierna har M, som har 48,3 procent av väljarna bakom sig, inte lyssnat på de övriga ledamöterna.

"Att inte lyssna också på de övriga ledamöterna i Kommunfullmäktige är ett stort slöseri med skattebetalarnas pengar. Det blir ett demokratiskt underskott i den politiska styrningen av kommunen", lyder delar av texten som undertecknats av gruppledarna Björn Axtelius (S), Angela Everbäck (MP) och Rolf Erichs (Nya Listan).

Carina Wutzler, (M), kommunstyrelsens ordförande, svarar att hon inte vet vad de menar.

– Menar man att det är illa att ett parti har majoritet menar jag att det är att underkänna väljarnas val. Det om något är ett hot mot demokratin.

Tommy Larsson (M), kommunfullmäktiges ordförande, skriver: 

– Den politik, ledd av Moderaterna, som har förts i Vellinge kommun under flera decennier, har gjort kommunen till en av landets mest välskötta, och har också i val efter val fått fortsatt förtroende. Visst lyssnar Moderaterna på övriga partier, men har väljarnas mandat att föra sin politik. I en demokrati är det majoriteten som bestämmer.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!