Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rattfull lärare körde ihjäl 17-årig kvinna

Foto: Norde Ernst Van

Kraftigt berusad satte sig den 37-årige läraren och trebarnspappan bakom ratten.

Han såg aldrig de två unga kvinnorna som gick längs vägen och körde på dem bakifrån.

En 17-årig flicka dog och hennes 18-åriga väninna skadades svårt.

– Jag försökte återuppliva henne men det gick inte, grät han inför domaren under häktningsförhandlingen.

Hela Danmark skakas av den våldsamma dödsolyckan som den 37-årige rattfylleristen orsakade vid 11-tiden i söndags förmiddag. På måndagen ställdes han inför häktningsdomaren vid rätten i Randers.

Den 17-åriga flickan och hennes ett år äldre kamrat var ute och gick på Kolstrupvej i Nimtofte när den kraftigt berusade läraren närmade sig dem bakifrån.

Tappade kontrollen

I det blöta väglaget tappade han kontrollen över sin bil i en kurva.

– Jag försökte bromsa men uppenbarligen bromsade jag inte tillräckligt. Jag har ingen kontroll över bilen och jag ser flickorna för sent. Den ena rammar jag med fronten, den andra med sidan av bilen, berättade läraren under måndagens häktningsförhandlingar, skriver tidningen BT.

Panikslagen larmade trebarnspappan SOS efter olyckan. Grannar och förbipasserande som hörde de skrikande däcken och ljudet av bilen som körde över de två flickorna, rusade fram för att hjälpa till i räddningsarbetet.

– De började med hjärt- lungräddning och jag gav den ena flickan mun-mot-mun-metoden, säger han enligt danska medier.

Båda flickorna fördes mycket svårt skadade till sjukhus. Men trots intensivvård gick den 17-åriga flickans liv inte att rädda, hon dödförklarades på sjukhuset klockan 13.45 på söndagen.

Vårdas för skallskador

Hennes 18-åriga väninna överlevde men vårdas med svåra skallskador på neurointensiven på Regionsjukhuset i Randers.

För läkarna på sjukhuset har hon berättat att det enda hon minns från olyckan är att hon och väninnan försökte undvika att bli påkörda av en röd bil.

Den misstänkte läraren erkände redan på olycksplatsen att han var berusad och enligt de första provsvaren hade han 1,37 promille alkohol i blodet när han rammade de två väninnorna.

Under häktningsförhandlingen på måndagen berättade den 37-årige trebarnspappan att han varit på fest hos sin bror på lördagskvällen och att han drack över 15 öl.

Körde efter sms

Efter festen gick han ut och lade sig i bilen för att sova. När han vaknade vid 11-tiden beslöt han sig för att köra hem.

– Jag fick ett sms från min fru som undrade var jag var.

– Jag är mycket, mycket ledsen över att jag har ödelagt ett liv, att jag har tagit ett liv. Jag begick mitt livs största misstag och jag är verkligen ledsen, men jag vet också att det inte på något sätt kan göra något bättre för dem det drabbar, säger läraren i förhören.

Sörjs på internet

Sorgen över den avlidna flickan är mycket stor i Danmark och på en minnessida på Facebook strömmar kondoleanserna från vänner och allmänhet in.

– Det är så sorligt att något sådant här kan inträffa i Danmark. Vi tänder ett ljus för dig, skriver en av de sörjande.

Sorgen över den avlidna flickan är mycket stor i Danmark och på en minnessida på Facebook strömmar kondoleanserna från vänner och allmänhet in.

– Det är så sorligt att något sådant här kan inträffa i Danmark. Vi tänder ett ljus för dig, skriver en av de sörjande.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!