Nu har Malmö tingsrätt genomfört rättegången. Foto: FREDRIK SAMUELSON
Nu har Malmö tingsrätt genomfört rättegången. Foto: FREDRIK SAMUELSON

Rättegång sex år efter attack mot mamma

Publicerad

I sex år har kvinnan hållit sig undan från sju rättegångar.

Nu har Malmö tingsrätt genomfört rättegången – utan att kvinnan på plats. 

I sex år har en kvinna lyckats hålla sig undan rättegång efter en attack mot en kvinna med barnvagn i Malmö. Men till sist har rättegången genomförts, utan att den åtalade kvinnan medverkade, rapporterar Sydsvenskan.

I maj 2011 rusade kvinnan plötsligt fram mot två kvinnor med barnvagn. Den i dag 52-åriga kvinnan fattade tag om den ena kvinnans slöja så att hon tvingades springa med för att inte ramla med huvudet före i gatan. Sedan släppte hon och gick vidare som om inget hänt, men den attackerade kvinnan följde efter. Hennes väninna hade samtidigt larmat polis, som gav klartecken till att hålla fast den angripande kvinnan tills en polispatrull kommit dit. Medan den nu åtalade kvinnan hölls fast utdelade hon slag och stampade den ena kvinnan på fötterna.

Efter åtalet har hon kallats till rättegång sju gånger utan att dyka upp och samtidigt har hon telefontrakasserat en av de kvinnor hon gav sig på. Under rättegången hördes ett vittne som såg hela förloppet. Dom kommer den 19 september.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag