Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasmus Kragh, 28, avbröts när han styckade kvinna

Här är morgonens nyheter från Sydsverige 15 juli
Den otäcka händelsen utspelade sig i Hadsund i Danmark.
Ladda ner vår nyhetsapp.

28-årige tvåbarnspappan Rasmus Kragh togs på bar gärning i sitt garage när han var i full färd med att stycka en 40-årig kvinna som han tidigare mördat. 

Under rättegången har åklagaren dragit paralleller till ubåtsmördaren Peter Madsen.

– Det finns flera likheter med det mordet, sa åklagaren Mette Bendix under rättegången. 

Rasmus Kragh har nu dömts till 13 års fängelse.  

En morgon i november skickades polisen till en bakgård i de centrala delarna av den danska staden Hadsund. När polisen kom fram möttes de av en makaber syn. I ett garage på gården var 28-årige tvåbarnspappan Rasmus Kragh i färd med att stycka en 40-årig kvinna som han tidigare under natten knivmördat.

Nu har Rasmus Kragh dömts till 13 års fängelse. Under rättegången kom det fram nya detaljer om det bestialiska dådet. 

– Det var ett ovanligt våldsamt mord. Men det stannade inte med det. Efter kvinnans död skadades hennes lik på flera olika sätt, sa åklagaren Mette Bendix under rättegången. 

Det var i den danska Hadsund tragedin utspelade sig. Foto: RENÉ SCHÜTZE

Möttes på värdshuset Jagtstuen

Vi backar till lördagen den 10 november. 

I Hadsund pågick festligheterna för fullt på den lilla stadens olika krogar och bodegor. 

28-åriga Rasmus Kragh var ute med en kamrat och strax efter midnatt gick de in på värdshuset Jagtstuen. Mindre än en timme senare lämnade han värdshuset tillsammans med en 40-årig kvinna.  

– Enligt våra upplysningar tyder allt på att de mötts på värdshuset av en tillfällighet. De har fattat tycke för varandra och har lämnat stället hand i hand lite efter klockan ett, sa Frank Olsen vid Nordjyllands polis någon dag efter dådet. 

Rasmus Kragh och den 40-åriga kvinnan tog sig först till en park bakom stadens rådhus för att ha sex. Efter det gick de vidare till Rasmus Kraghs garage. Där mötte de upp kamraten igen och för polisen har han berättat att Rasmus Kragh då hade visat honom en kökskniv och frågat om han ville vara med och ha sex med kvinnan och sedan döda henne. 

Här, på värdshuset Jagtstuen, träffade Rasmus Kragh, 28, den 40-åriga kvinnan som han senare skulle mörda. Foto: Google

10 knivhugg i halsen och ansiktet

Kamraten trodde inte att han menade allvar och gick upp till Rasmus Kraghs lägenhet. Där fanns också Rasmus Kraghs dåvarande flickvän. 

Senare under natten väcktes flickvännen av att Rasmus Kragh kom upp i lägenheten. Han frågade flickvännen och kamraten om de ville följa med ner och köra en kropp till soptippen. 

Då förstod flickvännen och kamraten att något var allvarligt fel och larmade polisen. När polisen kom fram var Rasmus Kragh i full färd med att stycka kroppen. 

Polismännen som kom in i garaget beskrev det som ett mindre slakthus. De kunde se tre blodindränkta sågar och flera knivar. Kvarlevorna efter den 40-åriga kvinnan låg inlindad i plast. 

Obduktionen av kroppen har visat att Rasmus Kragh mördade den 40-åriga kvinnan med 10 knivhugg i halsen och ansiktet. Fyra av dem var så djupa av hon hade avlidit av bara ett av dem. 

Åklagaren Mette Bendix har dragit paralleller till Peter Madsen som mördade Kim Wall. Foto: IBL/POLFOTO

Drar paralleller till Peter Madsen

Under rättegången har det kommit fram att Rasmus Kragh visat ett stort intresse för den dömde styckmördaren Peter Lundin som år 2000 mördade sin flickvän Marianne Pedersen, 36, och hennes två söner, Dennis, 12, och Brian, 10. 

Efteråt styckade han deras kroppar och gömde kroppsdelarna. 

Åklagaren Mette Bendix har också dragit paralleller till Peter Madsen som mördade den svenska journalisten Kim Wall och sedan dömdes till livstids fängelse. 

– Det finns flera likheter med det mordet då en man (Peter Madsen) på sin ubåt dödade en svensk kvinna och sedan styckade kroppen och gjorde sig av med den i Öresund, sa Mette Bendix under sitt slutanförande och fortsatte: 

– Den åtalade i det här ärendet hade liknande intentioner när han begick sitt våldsamma knivmord, han ville stycka kroppen och kasta det på soptippen. Nu lyckades han inte fullt ut med det men det var hans plan. 

”Verkade inte alltför tyngd”

Åklagaren krävde att Rasmus Kragh, 28, skulle dömas till 16 års fängelse, men rätten kom fram till 13 år. 

Framför rätten fick han möjligheten av domaren Gitte Kuhlwein att säga något om domen och gärningen. 

– Jag är riktigt ledsen över vad som har hänt. Jag har aldrig haft några tankar på att slå ihjäl människor, sa Rasmus Kragh. 

Enligt Ekstrabladet, som befann sig i rättssalen verkade Rasmus Kragh, som hade långt mörkt hår uppsatt i en knut och helskägg, inte allt för ångerfull. 

”Han verkade inte alltför tyngd av sin gärning, han verkade mer intresserad av att berätta för rätten och omvärlden om hur dåligt han själv mår nu när han ska stanna i fängelse under de kommande åren”, skrev Ekstrabladets reporter Torben Rask.