Rånare tvingade till sig bankkort – tog ut 4 000 kronor

Publicerad

En man i 20-årsåldern rånades under natten mot torsdag i Malmö.

Under vapenhot tvingade tre män av honom hans bankomatkort.

– De visade ett pistolliknande föremål, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Mannen befann sig på Torekovsgatan i Malmö, när han konfronterades av tre män. Klockan var omkring 02.00 natten mot torsdag. Männen hade uppdragna luvor och masker för ansiktet.

Under vapenhot rånade de mannen.

– De visade ett pistolliknande föremål och tvingade till sig mannens bankomatkort, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Länsade kontot

De tre männen länsade senare under natten mannens konto. 

– Hur de fick tag på koden vet jag inte men de tog ut drygt 4 000 kronor på kortet.

Mannen ska inte ha skadats fysiskt vid rånet.

Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag