Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rånare misstänks ha hotat skjuta treåring

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS GRÖNLUND

Fyra män står åtalade misstänkta för grovt rån och grovt olaga hot utfört i Sjöbo kommun. 

Männen ska ha slagit rånoffret med batong samtidigt som de riktade en pistol mot hakan på hans treårige son och hotade att skjuta honom, enligt Ystads Allehanda.

Det brutala rånet skedde en lördag i mitten av augusti i Sjöbo kommun. En pappa satt och tittade på film med sin lilla son då det knackade på dörren. 

Pappan ska då ha mötts av män som krävde honom på pengar. För att få sin vilja igenom grep rånarna tag i den 3-årige sonen, skriver Ystads Allehanda. De höll en pistol mot hans haka och hotade med att skjuta barnet om pappan inte gav dem pengar.

– Jag minns att han sa pappa, pappa, hela tiden, berättar målsägaren i ett förhör med polisen, enligt Ystads Allehanda.

Pappan lyckades slita åt sig sonen och försökte stänga dörren. Då misstänks rånarna ha slagit honom flera gånger med batong. Pappan fick fatt i batongen, slängde ut den på gårdsplanen och när rånarna skulle hämta den lyckades pappan stänga och låsa dörren. Därefter sprang han med sonen i famnen ut genom bakdörren och över till grannen som ringde 112. 

Misstänkta rånarna greps på plats

Ett antal polispatruller sökte efter de misstänkta rånarna. Några av dem var identifierade och söktes därför vid sina bostäder. Under sökandet fick polisen in ett larm om inbrott i Köpingebro. Signalementen på männen som bankade på dörren till rånoffrets hus där stämde överens med Sjöborånarna. Männen kunde gripas på plats och polisen hittade både stöldgods, vapen och ett batongliknande föremål.

Nu står de fyra männen åtalade för grovt rån och grovt olaga hot. En av dem står dessutom åtalad för två fall av ringa narkotikabrott.

I åtalet står: 

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom de tilltalade har visat synnerlig råhet. De har riktat en pistol mot ett barn samtidigt som hot uttalats mot fadern att barnet skulle kunna komma att skjutas.”, enligt Ystads Allehanda. 

SE FLER NYHETER: Pilot upplockad från botten – 77 år efter andra världskriget

Sköts ner av tyskt plan

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!