En butik rånades i Södra Sandby. Bara tio minuter senare kunde en bil stoppas och tre personer gripas i Lund.
En butik rånades i Södra Sandby. Bara tio minuter senare kunde en bil stoppas och tre personer gripas i Lund.

Rånare greps i flyktbil efter tio minuter

Publicerad

I matvarubutik i Södra Sandby rånades under söndagsmorgonen av tre beväpnade gärningsmän.

Rånarna hotade personalen och lyckades tvinga till sig både kontanter och tobak.

Men bara tio minuter efter larmet nått polisen kunde en bil stoppas – nu är tre personer gripna misstänkta för rån.

Larmet kom 08.13 på söndagsmorgonen.

Tre män ska ha gått in i matvarubutiken beväpnade med kniv och eventuellt också en hammare och hotat personalen. Det finns inga uppgifter om att det ska ha funnits några kunder i butiken.

– Ingen person uppges ha blivit skadad, men man ska ha hållit fast någon i personalen i samband med den här händelsen, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral region syd.

I samband med rånet ska de tre ha lyckats tilltvinga sig kontanter och tobak.

Bil stoppas vid rondell

Rånarna flyr sedan från butiken – inledningsvis till fots.

Men bara tio minuter efter larmet kommit till polisen kan en bil stoppas vid rondellen Lund norra. I bilen sitter tre personer som stämmer överens med signalementen från rånet.

De tre är nu gripna misstänkta för rån. Männen är i 18- och 20-årsåldern.

– Vi har gjort vissa fynd och bilen är tagen i beslag, säger Kim Hild.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag