Tack vare att 12-åringens föräldrar satte på spårningsfunktionen på mobilen kunde polisen hitta rånaren som tog hans telefon. Foto: Lisa MattissonTack vare att 12-åringens föräldrar satte på spårningsfunktionen på mobilen kunde polisen hitta rånaren som tog hans telefon. Foto: Lisa Mattisson
Tack vare att 12-åringens föräldrar satte på spårningsfunktionen på mobilen kunde polisen hitta rånaren som tog hans telefon. Foto: Lisa Mattisson
Tack vare att 12-åringens föräldrar satte på spårningsfunktionen på mobilen kunde polisen hitta rånaren som tog hans telefon. Foto: Andy WongTack vare att 12-åringens föräldrar satte på spårningsfunktionen på mobilen kunde polisen hitta rånaren som tog hans telefon. Foto: Andy Wong
Tack vare att 12-åringens föräldrar satte på spårningsfunktionen på mobilen kunde polisen hitta rånaren som tog hans telefon. Foto: Andy Wong

Rånad pojke spårade mobilen – och rånaren

Publicerad

Tack vare spårningsfunktionen på mobilen kunde den 12-åriga pojkens föräldrar hitta rånaren som tog hans telefon.

– Det var väldigt bra att de låg på, säger Linda Pleym vid polisens informationsavdelning, till Skånska Dagbladet.

Händelsen inträffade i Malmö i måndags kväll. Vid halvnioiden hoppade två killar i yngre tonåren på 12-åringen. De tog pojkens mobil, plånbok och cykel samt ska ha hotat honom med konsekvenser om han polisanmälde, rapporterar Skånska Dagbladet.

När pojken kom hem kontaktade föräldrarna polis och aktiverade spårningsfunktionen ”find my iphone”. Det visade sig att den stulna mobilen befann sig vid Bergsgatan och Monbijougatan. En polispatrull begav sig till området utan att hitta någon som stämde in på det lämnade signalementet.

Några timmar senare kunde pojkens föräldrar se att mobiltelefonen flyttats till Friisgatan, polisen åkte till platsen där en 14-årig pojke som stämde in på signalement hittades i en bil.

Den 14-åriga pojken nekade till en början till att ha stulit mobilen men erkände senare.

Linda Pleym vid polisens informationsavdelning applåderar föräldrarnas insats:

– Det var väldigt bra att de låg på, och hörde av sig ännu en gång till oss, så att gärningsmannen kunde hittas, säger hon till Skånska Dagbladet.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag