Björn Jensen trodde knappt sina ögon när rakbladet trillade ner i hans hand. Han slog larm direkt. Foto: PRIVATBjörn Jensen trodde knappt sina ögon när rakbladet trillade ner i hans hand. Han slog larm direkt. Foto: PRIVAT
Björn Jensen trodde knappt sina ögon när rakbladet trillade ner i hans hand. Han slog larm direkt. Foto: PRIVAT
Ett rakblad av den här typen hade stoppats in i hundleksaken. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: CLAES CARLSONEtt rakblad av den här typen hade stoppats in i hundleksaken. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: CLAES CARLSON
Ett rakblad av den här typen hade stoppats in i hundleksaken. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: CLAES CARLSON
Fyraårige schäferhannen Cuba var ytterst nära att bita i gummigrisen med ett rakblad i. Foto: PRIVATFyraårige schäferhannen Cuba var ytterst nära att bita i gummigrisen med ett rakblad i. Foto: PRIVAT
Fyraårige schäferhannen Cuba var ytterst nära att bita i gummigrisen med ett rakblad i. Foto: PRIVAT
Dollarstore i Sjöbo hittade sammanlagt sju rakblad i hundleksakerna.Dollarstore i Sjöbo hittade sammanlagt sju rakblad i hundleksakerna.
Dollarstore i Sjöbo hittade sammanlagt sju rakblad i hundleksakerna.

Fick ett rakblad i sin hundleksak

Publicerad
Uppdaterad

Precis innan fyraårige schäferhannen Cuba skulle bita i sin nya hundleksak upptäckte husse Björn Jensen att någon hade stoppat in ett rakblad i den.

– Jag kunde först inte fatta det. Det måste vara en psykopat som går lös, säger husse.

Butiken har hittat rakblad i sammanlagt sju hundleksaker. Attentatet är polisanmält.

Björn Jensen, 47, som bor i skånska Onslunda var och handlade på lågprisbutiken Dollarstore i Sjöbo i fredags eftermiddag.

Han passade på att köpa godis och tuggben till hunden, och en ny leksak – en gris av gummi att bita i.

– Cuba har redan en leksaksgris som han leker med. Jag tänkte att han kanske kunde ha en ute och en inne, säger Björn.

På seneftermiddagen kom husse hem och skulle precis ge Cuba sin nya leksak – när han hörde att det var något löst som rasslade inne i den.

Fick rakblad i handen

– Det gick att skruva av huvudet på grisen så jag gjorde det. Då trillade ett rakblad rakt ner i min hand. Jag trodde  inte det var sant... man kan knappt ens tänka sig något sådant.

– Om Cuba hade bitit i grisen kunde det ha gått hur illa som helst. Hade han svalt rakbladet vet jag inte om han hade överlevt.

Rakbladet som Björn Jensen hittade var av en lite grövre typ, som används i verktyg eller i skrapor till spishällar.

– Jag slog larm till butiken direkt. Det var min plikt att göra det. De blev chockade men sa att de skulle kolla alla leksakerna.

Ytterligare sex hittades

Björn Jensens ingripande kan ha räddat många andra. Enligt Jennie Ahlberg, som är presskontakt på Dollarstore, har personalen efter hans larm hittat rakblad i ytterligare sex gummigrisar i samma butik.

– Vi har sökt överallt men vi har inte hittat något liknande i någon av våra andra butiker i hela landet, säger hon.

– Sättet det har gjorts på gör att vi tror att detta har hänt i själva butiken, inte i någon leverans av varor. Det är jättehemskt, det som har hänt. Vi har gjort en polisanmälan.

Det finns övervakningskameror installerade hos Dollarstore i Sjöbo. Nu ska bilderna från dem granskas noga för att se om det går att upptäcka sabotören på dem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag