Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Raines skylt var felstavad

När skylten till Raine Navins gata avtäcktes upptäckte konstnären själv det stora misstaget. Plötsligt hade han bytt namn till Reine.
Foto: Paul Madej / Barometern

KALMAR. Under stor pompa och ståt skulle konstnären Raine Navin få sin egen gata uppkallad efter sig. 

Men när skylten avtäcktes hade Kalmar kommun stavat fel. 

- Jag vill heta Raine, med ett klingande a, säger Raine Navin till KVP.se.

Raine eller Reine? Konstnären Raine Navin, 73, har verkat i Kalmar i snart 50 år. Inte tillräckligt länge kanske - för det tycks fortfarande råda viss förvirring kring hans namn. Åtminstone inom kommunen som tog fel på en bokstav. När skylten till Raine Navins gata avtäcktes upptäckte konstnären själv det stora misstaget. Plötsligt hade han bytt namn till Reine.

 - Det är konstigt jag har jobbat här i 45 år i kommunen. Samtidigt tycker jag att det är roligt och äventyrligt. Om det inte är större än en bokstav som det handlar om så, säger Raine Navin.

Känns snopet

 Även om det kändes lite snopet tar konstnären det hela med ro.

 - Jag har levt så länge att jag har en sån erfarenhet av misstag så jag kan klara av det här, säger han och konstaterar:

 - Det blir mycket mera uppmärksamhet nu på grund av felstavningen. 

 Även Raine Navins hustru, Gunilla Skyttla, 72, har fått en gata uppkallad efter sig. Hennes skylt var dock rättstavad. 

Ursäkt och ny skylt

 På Kalmar kommun har man bett om ursäkt och efter den snöpliga avtäckningen i fredags har Raine Navin nu fått en ny skylt. 

 - Det var rätt överallt utom på skylten. Det var den mänskliga faktorn. Jag visste ju hur han stavade men jag såg det inte helt enkelt. Nu har vi rättat till det, säger stadsingenjör Jan G Nilsson på Kalmar kommun.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!