Räddningstjänsten, sjukvårdspersonal och polis arbetar på platsen. Foto: Carl Carlert
Räddningstjänsten, sjukvårdspersonal och polis arbetar på platsen. Foto: Carl Carlert

Stort räddningspådrag när tak rasade in

Publicerad
Uppdaterad

Ett tak på en byggarbetsplats i centrala Växjö rasade vid lunchtid in. Raset orsakade ett stort räddningspådrag. 

– Nu återstår för byggarna att kontrollera hur taket kunde rasa in, säger Hans Fransson, insatsledare på Värends räddningstjänst.

Vid 11.08 på onsdagen larmades polisen om en arbetsplatsolycka på Södra Järnvägsgatan i Växjö. Olyckan inträffade på en byggarbetsplats där ett tak hade rasat in på en innergård.

Räddningstjänst, polis och ambulans beordrades till platsen. Det var länge oklart om någon person hamnat under takresterna

– Vi har fortfarande inte kommit fram till själva olycksplatsen på grund av räddningsinsatserna, berättade Kim Hild strax efter larmet.

Tak har rasat ner i källare

Polisen spärrade av platsen.

– Det kan vara så att det behövs utrymmas folk, säger Kim Hild.

Enligt räddningstjänsten i Växjö var det ett tak på lägenhetshusets innergård som har rasade ner i ett parkeringshus under innergården.

– Cirka en tredjedel av innertaket på cirka 1 000 kvadratmeter ska ha rasat ner i källaren, säger Conny Petterson som är räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst till Smålandsposten

"Någon som skrek"

Huset där raset inträffade är nybyggt och bara delvis inflyttat.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med olyckan.

– Det har varken hörts smällar eller synts rök, säger ett vittne på platsen som råkade gå förbi olyckan.

– Det var någon som skrek jäkligt högt precis innan alla räddningsfordon kom men det fattade ju inte jag vad det var, berättar vittnet. 

Enligt Hans Fransson på Värends räddningstjänst befann sin en person i garaget när taket störtade ner.

– Det var en kille i garaget. Man han tog sig ut och kunde snabbt meddela att han var ensam där nere.

– Det var ett bjälklager som knäckts i taket och då störtade det ner. Nu återstår för de som byggt där att kontrollera vad som orsakat detta, säger Hans Fransson.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg
Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag