Räddningspådrag efter meddelande i sanden

Publicerad

Räddningstjänst och ambulans larmades på torsdagen ut till ett drunkningslarm. 

Vid en handduk på strandkanten stod det "Hjälp mig".

– Det har sökts av vid vattenkanten, men det finns inget, säger Malin Pettersson, team-ledare på SOS.

Larmet kom in till SOS 14.24 på torsdagen i Laholm. Någon hade då uppmärksammat en text intill en handduk i sanden. 

Enligt larmet stod det "Hjälp mig" skrivit i sanden. 

– Det finns inget initialt som säger att det är något, säger Malin Pettersson.

Räddningspådrag skickat

Men både räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen. Enligt Malin Pettersson ska man försäkra sig om att ingenting har hänt.

Vid ett första sök på platsen hittades ingen i vattnet.

– Jag vet inte om de (räddningstjänst och ambulans) blir kvar en stund eller inte, säger Malin Pettersson. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag