Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Qristina från Farmen: "Alla har saknat mig"

– Hade jag varit karaktären Farmen-Qristina i mitt allvarliga arbete. Hur fan tror du att det hade gått? Inte särskilt bra, säger Qristina. Foto: Lasse Svensson

Just nu sänds den senaste säsongen av Farmen. Men redan 2001 gjorde den färgstarka karaktären Qristina Ribohn entré och blev Farmen-Qristina med hela svenska folket.

– Alla saknar Farmen-Qristina, det hör man ju på alla sociala medier, säger hon.

Tiden går men Farmen-Qristina består. Mycket har hänt sedan Qristina Ribohn var med i den första säsongen av Farmen, men vissa stämplar är svårare att tvätta bort än andra.

– Det är tredje generationen som kallar mig Farmen-Qristina. Och det är väl kul att folk kommer ihåg mig, men det är ju snarare en nackdel i det vardagliga livet, säger hon.

Hon menar att många människor har svårt att skilja på karaktären och den verkliga Qristina.

– Ibland finns det folk som inte fattar att Farmen-Qristina är en karaktär, säger hon.

Men åt det skakar hon bara på huvudet. Hon menar att likheterna kanske ändå överväger skillnaderna.

– Jag är inte lika högljudd, annars är väl allting jag. Jag är lika rakt och lika bestämd, lika konsekvent och rättvis, men jag är inte lika utagerande, säger hon.

"Nu ska alla diskutera Farmen med mig"

Och visst har det lugnat ner sig lite med tiden. Men den nya säsongen av den klassiska dokusåpan har förstås väckt gamla minnen till liv.

–  Nu ska alla diskutera Farmen med mig och det är lite jobbigt, säger hon.

Men det är i Karlshamn hon bor och verkar. Hon har engagerat sig mycket i kommunen och nu har hon även gett sig in i politiken. Hon sitter som politisk ersättare i Barn- och ungdomsnämnden för Socialdemokraterna i Karlshamn.

– Jag har blivit lite politiskt intresserad på äldre dar. Jag kände att jag blev ganska glad när Juholt åkte ut och Löfven kom in och det måste ju betyda något.

Började med droger när hon var tolv

Hon menar att det till sist gick upp för henne att man inte bara kan springa runt och gnälla utan det bästa sättet att få till en förändring är att själv göra något åt det som är fel. Barn och ungdomars narkotikaanvändande är en av hennes hjärtefrågor.

–  Det är oroväckande tråkigt att vi är så maktlösa när det kommer till nätdroger och ungarnas sätt att hantera missbruk i dag

Hon började själv med droger när hon var tolv. Nu vill hon försöka koncentrera sig på den generationen som kommer efter.

– Den generationen som jag tillhör vill ingenting för då hade de lagt av för länge sedan.

När den generationen försvinner så kommer även de traditionella drogerna försvinna, säger hon.

– Utom hasch och heroinet, men annars finns det så mycket annat att köpa som man kan få hem i brevlådan.

Dyker upp på tv - ibland

Och trots den ständiga påminnelsen har hon lagt dokusåpalivet bakom sig. Men visst händer det att hon fortfarande dyker upp i tv - ibland. I somras åkte hon till Frankrike för tredje gången för inspelningen av Fångarna på Fortet som sänds i mars.

– Jag har det ganska bra och så gör jag lite tv ibland, men endast när det passar, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!