Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessans privata bilder – från lyxiga semestern

Vem är vem i det danska kungahuset?
Det är prinsessan Marie som nu delar med sig av bilderna från den privata semestern.
Foto: MARTIN HOEIEN / IBL/MEGA

Kronprinsfamiljen håller sig hemma i Danmark under den här speciella coronasommaren.

Men prins Joachim med familj njuter vid det kungahusets vinslott i Frankrike. 

Nu delar prinsessan Marie med sig av bilder från den privata semestern. 

Det var en del i Danmark som höjde på ögonbrynen tidigare i veckan när prinsessan Marie delade med sig av bilder från familjens privata semester i Frankrike på Instagram. 

Det är inget uppseendeväckande med själva bilderna. På en av dem sitter Prins Joachim tillsammans med sina fyra barn utanför vinslottet Chateau de Cayx. Det ser ut som om Joachim och äldste sonen, 20-årige prins Nikolai delar en flaska vitt vin. 

Men det är tajmingen som många vänder sig mot. Mitt i coronakrisen, då danska familjer uppmanas att om möjligt stanna hemma i Danmark under semestern, flyger prins Joachim ner sina äldsta söner till Frankrike. 

Som motvikt nämns kronprinsfamiljen. Frederik och Mary har valt att fira sommarsemestern på hemmaplan, vid Gråsten slott. 

Men prins Joachim och prinsessan Marie får också mycket stöd. De bor ju redan i Frankrike och slottet ligger avskilt på den sydfranska landsbygden. På kungahusets instagram-konto är det hundratals som önska familjen en trevlig semester. 

Njuter av sommaren. Prins Joachim har det skönt framför vinslottet Chateau de Cayx tillsammans med sina barn, Nikolai, Henrik, Athena och Felix.
Foto: STELLA PICTURES
Prinssessan Athena har det skönt i den franska sommarvärmen.
Foto: INSTAGRAM VIA STELLA PICTURES
Även familjens hund har det till synes fint i de vackra franska omgivningarna.
Foto: Prinsessan Marie/Danska kungahuset

”Knutna till trakten”

Det har varit en del spekulationer kring Chateau de Cayxs framtid. Slottet ligger som en skönhet på sluttningarna intill floden Lot och alldeles nära den lilla staden Luzech med 1 708 invånare i södra Frankrike. 

Men det var oftast prins Henrik som använde sig av slottet och därför var det många som undrade vad som skulle hända med det när han gick bort under början av 2018

Margrethes innerliga önskan är att de båda sönerna, kronprins Fredrik och prins Joachim, så småningom ska överta slottet.

– De är ju knutna till trakten, inte minst på grund av att flera av deras fars släktingar fortfarande bor där, har drottningen sagt.

Därför blev drottningen säkert glad när hon såg prinsessan Maries bilder på sin familj. 

TV: Mer kungligt från Danmark

Hur bra koll har ni på den danska regenten?

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!