Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan utnyttjad av fräcka nätbluffare

Här syns den danska kronprinsessan Mary i en annons för bantningsmedel.Foto: Skärmdump / SKÄRMDUMP
Även svenska kungligheter har då och då hamnat i ovälkomna reklamsammanhang. Så sent som i slutet av maj sågs prins Daniel göra reklam för glasögon - i Marocko. Foto: Johanna Nordin / PRIVAT

Här syns den danska kronprinsessan Mary i en annons för bantningsmedel.

Men reklamen är en bluff - Mary utnyttjas av fräcka bedragare.

Nu jagas bantarbedragarna av det danska hovet, skriver tidningen Her&Nu.

Kronprinsessan Mary, 44, är den senaste av kända personer att utnyttjas av skrupelfria bedragare som försöker tjäna pengar genom att utan lov använda kända ansikten i reklamsammanhang.

I det här fallet, som även tidningen BT rapporterar om, utnyttjas Mary genom att bilder på henne publiceras i annonser som synts bland annat på Facebook och på andra sidor på internet.

Men bedragarna har även gått ett steg längre och publicerat påhittade citat där Mary påstås hylla bantningsmedlen Pure Cambogia Ultra och Pure Life Cleanse.

"Jag gick ner i vikt genom att använda samma metod som när jag fick mitt första barn. Metoden är otroligt bra och effektiv. Jag behövde inte ändra vare sig min diet eller träning, mitt kroppsfett smälte bort som smör. Jag älskar enkelheten som det här erbjuder, påstår bantarbedragarna att Mary ska ha sagt.

Hovet rasar mot lögnerna om Mary

Det danska hovet rasar över att kronprinsessan utnyttjas av bedragarna. Inte minst för att annonsen även innehåller påhittade detaljer ur Marys privatliv, skriver BT.

"När hon var som tyngst vägde hon 86 kilo. Efter att ha motionerat, utan framgång, blev hon deprimerad och hon kände hur livet nästan föll samman. Hon ville inte opereras för sin övervikt och hon visste inte vad hon skulle göra förrän hon talade med Dr Oz som berättade för henne om Pure Cambogia Ultra och Pure Life Cleanse, står det i annonsen.

Det danska hovet har reagerat med full kraft har och inlett ett arbete med att spåra företaget bakom bluffen. Annonsen är även anmäld till den danska konsumentombudsmannen.

Kronprinsessan Victoria utnyttjad

Att kungafamiljen utnyttjas av bedragare som försöker åka snålskjuts på de kända ansiktena är dock inget nytt.

– Kungafamiljen upplever från tid till annan att en medlem används i oönskade reklamsammanhang. När det upptäcks så tar vi hand om det, säger Kirsten Baltzer Kahr vid presstjänsten till Her&Nu, skriver BT.

Mary har även tidigare figurerat mot sin vilja i reklamsammanhang, bland annat som modell för ett annat bantningsföretag samt i en annons för ett medel mot rynkor.

Även svenska kungligheter har då och då hamnat i ovälkomna reklamsammanhang. Så sent som i slutet av maj sågs prins Daniel göra reklam för glasögon - i Marocko. Och förra hösten sågs både prinsen och kronprinsessan Victoria på en stor reklambanner i Kina där de, ovetande, gjorde reklam för ett stort fastighetsbolag.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!