Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsessan Sofia till Båstad: Jättehedrade

Prinsessan Sofia avbryter mammaledigheten och åker till Båstad i augusti.
Foto: Patrik C Österberg / STELLA PICTURES
Prinsessan Sofia är just nu mammaledig med sin son, lilla prins Alexander.
Foto: David Sica / STELLA PICTURES DAVID SICA
Prinsessan Sofia tillsammans med maken prins Carl Philip
Foto: Alex Ljungdahl
Sofia och Carl Philip.
Foto: Ragnar Singsaas / GETTY IMAGES EUROPE

I augusti besöker Prinsessan Sofia näringslivsdagen Gränslösa möten i Båstad.

Besöket blir ett av hennes få officiella åtaganden under mammaledigheten.

– Vi är jättehedrade över att hon kommer, säger Bo Nilsson, grundare av Gränslösa möten.

Torsdag den fjärde augusti är det dags för näringslivsdagen Gränslösa möten, som under rubriken "A sustainable tomorrow" bland annat kommer att uppmärksamma olika globala och lokala hållbarhetsfrågor.

Sedan några veckor tillbaka står det klart att Prinsessan Sofia kommer att närvara under dagen, dels i egenskap av prinsessa, dels som grundare och representant för den ideella organisationen Project Playground.

– Hon arbetar med och värnar om dessa frågor och vill skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomar. Att hon kommer att vara där som en god representant är en viktig markering, säger Bo Nilsson.

Sommren 2014 besökte Carl Philip och Sofia Båstad under Swedish open.
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån / BILDBYRÅN

LÄS MER: Sofia och prins Carl Philip njuter i Båstad


Reinfeldt kommer också till Båstad

Förutom att Gränslösa möten hedras av hertiginnan av Värmlands närvaro kommer även den före detta statsministern Fredrik Reinfeldt att vara där. Dessutom kommer Barack Obamas rådgivare i hållbarhetsfrågor, John Hope Bryan att hålla ett föredrag. På granslosamöten.se beskrivs han som en "amerikansk superentreprenör".

– Tillsammans med Prinsessan Sofia har vi fått en höjd och en bredd vad gäller dem som är där. Vi är väldigt glada och stolta över att vi får den här höjden, det är en väldigt ambitiös och hög nivå, säger Bo Nilsson.

"Vill sudda ut gränser"

Målet med Gränslösa möten är att etablera innovativa mötesplatser för människor med samma värdegrund, berättar Bo Nilsson.

– Vi tror att det finns mycket att lära av varandra och vill sudda ut gränser mellan makthavare, beslutsfattare och konkreta yrkespersoner och prata om de frågorna som är gemensamma för alla människor, och att kunna se på det utifrån flera olika samhällsperspektiv, säger han.

Båstad - en stad med många minnen för prinsessan

Prinsessan Sofias visit i Båstad är inte den första. Det var här, på Pepe's Bodega, som hon och Prins Carl Philip föll för varandra i juli 2009.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!